Politie zoekt getuigen na achtervolging van schipper van powerboat op de Nieuwe Maas in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De politie heeft zaterdagmiddag rond 14.30 uur op de Nieuwe Maas na de achtervolging van een powerboat een 52-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden. De man had kort daarvoor een stopteken van een politieagent op een waterscooter genegeerd.

De man kreeg een stopteken vanwege een controle die structureel worden uitgevoerd. De man dacht daar echter anders over en ging er met de snelle boot als een speer vandoor. De schipper voer vanaf het Mallegat in de richting van de van Brienenoordbrug om vervolgens weer om te keren. Tijdens zijn vluchtpoging voer hij bijna over een politieagent op een waterscooter heen.

Bij de Piekbrug kon de man alsnog tot stoppen worden gemaand en aangehouden. De man is inmiddels na verhoor weer heen gezonden maar de politie doet nog wel onderzoek naar zijn gevaarlijke vaargedrag en komt hiervoor graag in contact met getuigen. In het bijzonder met personen die op het strandje aan de Nieuwe Maas “Costa del Nieuwe Maas” hebben gelegen. Contact opnemen kan via politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd