Hulpdiensten rukken groot uit voor gekantelde vrachtwagen Quebecstraat Botlek Rotterdam

Date:

Share post:

Iets na half 11 is een vrachtwagen omgevallen op de Quebecstraat in het havengebied Botlek te Rotterdam. De hulpdiensten rukten groots uit met onder andere een traumahelikopter. Bij aankomt bleek er een flinke ravage te zijn. De vrachtwagen was inderdaad omgevallen, op de vangrail. Gelukkig bleek al snel dat de bestuurder alleen geschrokken was en hij niet mee hoefde naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de vrachtwagen veiliggesteld.

De brandweer is een paar minuten na vertrek vanaf het incident weer terug geroepen omdat de vrachtwagen op een leiding zou liggen. Deze stonden dus stand-by voor de berging, maar al snel bleek er geen gevaar te zijn. Vooraf aan de berging moest het schroot waarmee de vrachtwagen geladen was deels uit de vrachtwagentrailer worden gehaald, om het gewicht omlaag te brengen.

- Advertisement -

Na 2.5 uur is de vrachtwagen met hulp van de kraan en de bergers weer op de wielen gezet. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

- Advertisement -

Gerelateerd