Oogziekenhuis Rotterdam ontruimd na brand in kelder

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het oogziekenhuis aan het Schiedamse Vest is woensdagmiddag rond 15.00 uur ontruimd nadat er in de kelder brand was uitgebroken in een kartoncontainer. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling in het ziekenhuis waarop werd besloten om alle patiënten, bezoekers en medewerkers te evacueren.

De brandweer schaalde op naar het sein “Zeer grote brand, GRIP 1” om ter plekke de communicatie tussen de verschillende hulpverleners te coördineren. De brandweer had het vuur rond 16.40 uur onder controle. Het blussen van de brand nam veel tijd in beslag.

- Advertisement -

Voor zover bekend is iedereen veilig naar buiten gekomen, het is niet bekend hoeveel patiënten er op het moment van de brand werden geopereerd. Het is uitdaging om deze mensen onder naar narcose naar buiten te krijgen. Dat is gelukkig goed gedaan vertelde oogarts Tjeerd de Faber tegen Rijnmond.

De brandweer is nog tot zeker 18.00 uur bezig met het ventileren van het pand. Pas als er geen rookontwikkeling meer is en er geen koolmonoxide wordt gemeten in het gehele pand mag men weer naar binnen. Of operaties die gepland stonden nog doorgaan is niet bekend.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto in sloot na vermoedelijke straatrace, inzittende komt om het leven Middelweg Vierpolders

Vierpolders - Een persoon is maandagavond om het leven gekomen nadat de auto waar deze persoon in aanwezig...

Pleegouders van zwaargewond meisje (10) uit Vlaardingen aangehouden

Vlaardingen - De pleegouders van het 10-jarige meisje dat een week geleden zwaargewond bij het ziekenhuis werd binnengebracht,...

21-jarige scooterrijdster overleden na aanrijding met vrachtwagen Rivierweg Rhoon

Rhoon - Vanmiddag heeft er een aanrijding met een vrachtwagen en een scooterrijder plaatsgevonden op de rotonde met...

Meerdere gewonden na ernstig ongeluk Jacques Dutilhweg Rotterdam

Jacques Dutilhweg, Rotterdam - Zaterdagavond 25 mei rond 21.06 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Op de toerit...