Opnieuw grote cokevangsten in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven heeft de Douane de afgelopen 24 uur vier partijen cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 2807 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 210 miljoen euro.

De eerste partij, die gisteren werd onderschept, van 59 kilo drugs zat verstopt in een container geladen met jodium en waren afkomstig uit Chili. De stof was bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. Even later troffen medewerkers in een container geladen met chips uit Ecuador 1451 kilo cocaïne aan. De chips waren bedoeld voor een bedrijf in Rhoon.

- Advertisement -

Vandaag onderschepte de Douane in een container geladen met noten 457 kilo cocaïne aan. De noten waren afkomstig uit Panama en hadden als bestemming een bedrijf in Vlaardingen. Diezelfde middag troffen douaniers nog een 840 kilo cocaïne aan in een container geladen met bananen afkomstig uit Ecuador. De bestemming van het fruit was een bedrijf in Duitsland.

Onderzoek
Het HARC-team (Douane, FIOD, politie en OM) heeft de zaken verder in onderzoek. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Alle drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd