Twee eiergooiers in Vlaardingen op heterdaad betrapt

Date:

Share post:

Vlaardingen – Sinds november vorige jaar zijn minstens 65 huishoudens in Vlaardingen de dupe geworden van eiergooiers. De politie doet hier onderzoek naar en hield afgelopen nacht twee verdachten op heterdaad aan. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In Holy Noord, een gebied in Vlaardingen, zijn sinds november vorig jaar eiergooiers actief. Inmiddels zijn zo’n 65 huishoudens bekend die slachtoffer zijn geworden van de vandalen.

- Advertisement -

Vaak wordt in de nacht een ruit van een woning bekogeld met eieren. De slachtoffers zien dit in de ochtend verbijsterd aan en worden opgezadeld met hoge rekeningen van schoonmaakbedrijven. De politie neemt de zaak dan ook hoog op en doet uitvoerig onderzoek.

Heterdaad
In de nacht van 22 op 23 juli kon de politie twee verdachten van 26 en 27 jaar uit Vlaardingen aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en worden daar verder gehoord.

De politie gaat ervanuit dat er meer eiergooiers verantwoordelijk zijn voor de eerder gemaakte schade. Het onderzoek gaat onverminderd verder en meer aanhoudingen sluit de politie dan ook niet uit.


Slachtoffer of getuige geweest?
Tot nu hebben zich ruim 65 huishoudens gemeld als slachtoffer van deze eiergooiers. Wanneer u ook slachtoffer bent geweest hoort de politie dit graag van u. Wanneer u schade heeft, bewaar dan het schaderapport en voeg dit toe bij de aangifte. Alleen zo kunnen de gemaakte kosten verhaald worden.

Ook wanneer u getuige bent geweest van een ‘eiergooier’ hoort de politie dit graag. U kunt bellen met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de website.

- Advertisement -

Gerelateerd