Dijk doorgebroken in Reeuwijk, vee wordt uit het land gehaald

Date:

Deel bericht:

Reeuwijk – Tussen de Kerkweg en de Tempeldijk is maandagmorgen een dijk doorgebroken. De breuk ontstond ter hoogte van de weilanden en veel water heeft de weilanden onder water gezet. Vee werd met man en macht uit het water gehaald en naar het droge gebracht. Het water blijft staan in de weilanden omwonenden hoeven zich daardoor geen zorgen te maken.

- Advertisement -

Waardoor de dijk is gebroken is niet bekend, mogelijk is de dijk verzwakt geweest op het betreffende punt. Het hoogheemraadschap is nu samen met de brandweer het lek aan het dichten en krijgt daarvoor hulp van boeren met tractors. Het water kan goed worden tegengehouden. Hoelang het dichten nog gaat duren en hoever ze zijn is op dit moment nog niet bekend.

Boeren ondersteunen de hulpdiensten met leveren van klei. Een doorgang van het water is inmiddels afgescherm met een rijplaat die in het water is gestoken. Hierdoor kan het water vanuit het grote kanaal niet meer doorstromen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...

Man (32) schiet mensen dood in Rotterdamse woning en pleegt aanslag in Erasmus MC met meerdere gewonden

Rotterdam - Een 32-jarige man is donderdagmiddag op het helideck van het Erasmus Mc in Rotterdam aangehouden nadat...

Explosie bij woning Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Na een handgranaat en een bekladding met een dreigende tekst is er op klaarlichte dag bij...