Rotterdammer (24) aangehouden voor illegaal bezit exotische dieren

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming en de politie Rotterdam heeft op 27 juli geleid tot de aanhouding van een 24-jarige man uit Rotterdam.

De aanhouding is het resultaat van een onderzoek dat werd gestart na het aantreffen can een Caracal (woestijnlynx). Op 14 juli belde iemand de politie toen hij dit dier in Barendrecht over de A15 lopen en in het Kooiwalbos zag verdwijnen.

- Advertisement -

Het dier werd later die middag gevonden en gevangen. De autoriteiten startten het onderzoek naar de herkomst van het dier. Dit leidde hen naar de 24-jarige verdachte die in zijn woning in Rotterdam werd aangehouden.

In de woning werden nog twee servals en een brilkaaiman aangetroffen. In tegenstelling tot de servals bleek het behouden van de brilkaaiman illegaal. Het reptiel werd hierop in beslag genomen.

De aangehouden man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in het onderzoek. De inbeslaggenomen kaaiman is op een veilige plek ondergebracht. De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd voor de huisvestiging van de servals en daar wordt door de politie en LID op gecontroleerd.

- Advertisement -

Gerelateerd