zaterdag, september 25, 2021
16.8 C
Rotterdam
zaterdag 25 september 2021

Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp net na middernacht vijf personen aangehouden. Rond 00.15 kwam er een melding binnen van een schietpartij in de omgeving van de Dieze. Omwonenden hoorden knallen en belden de politie, zij zagen na het incident twee personenvoertuigen wegrijden.

Agenten hebben vervolgens een onderzoek gestart en wisten twee voertuigen staande te houden. Het eerste voertuig bleek niets met de zaak te maken te hebben en mocht zijn weg vervolgen. In het tweede voertuig welke werd aangetroffen in de Nystadtstraat in Oosterflank bleken vijf personen te zitten. Één van deze personen bleek gewond te zijn geraakt en is het slachtoffer van de schietpartij.

Vier verdachten werden overgebracht naar het bureau. Twee van hen werden in vrijheid gesteld en bleken niet betrokken te zijn geweest bij het schietincident. Twee anderen een 19-jarige en 25-jarige Rotterdammer zitten nog wel vast als verdachte. Ook het slachtoffer een 32-jarige Rotterdammer is formeel aangehouden als verdachte, hij ligt op dit moment nog wel in het ziekenhuis vanwege zijn verwondingen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident. Mogelijk dat er aan de schietpartij een ruzie vooraf is gegaan. De schietpartij vond plaats ter hoogte van de voetbalkooi op het veldje tussen de Donge en de Dieze. De auto’s hebben ook hier vermoedelijk geparkeerd gestaan. De auto met het slachtoffer is goed herkenbaar geweest. Het ging om een leenauto van een autoschadebedrijf. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Related Articles

Meerdere schoten gelost uit auto’s Oostdijk Rotterdam

0
Rotterdam - Een buurtbewoner van de Oostdijk in Rotterdam - Beverwaard is zich vanmorgen rond...

Forse file op A20 bij Rotterdam richting Vlaardingen

0
Rotterdam - Vrijdagmiddag 24 september hebben diverse ongevallen op de A20 gezorgd voor een forse...

Politie schiet man in been Maasboulevard Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft op de Maasboulevard in Vlaardingen een gericht schot op het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje [...]

14 schoten in de Beverwaard; politie vindt alleen hulzen

14 schoten in de Beverwaard; politie vindt alleen hulzen [...]

Rotterdam wil 1,2 miljoen investeren in fietsenstalling

Rotterdam wil 1,2 miljoen investeren in fietsenstalling [...]

Achter de Waterside-toren IJsselmonde wordt het 10 hoog

Achter de Waterside-toren IJsselmonde wordt het 10 hoog [...]

Uitgifte plastic zakjes op de markt juridisch vastgelegd

Uitgifte plastic zakjes op de markt juridisch vastgelegd [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg