Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp net na middernacht vijf personen aangehouden. Rond 00.15 kwam er een melding binnen van een schietpartij in de omgeving van de Dieze. Omwonenden hoorden knallen en belden de politie, zij zagen na het incident twee personenvoertuigen wegrijden.

Agenten hebben vervolgens een onderzoek gestart en wisten twee voertuigen staande te houden. Het eerste voertuig bleek niets met de zaak te maken te hebben en mocht zijn weg vervolgen. In het tweede voertuig welke werd aangetroffen in de Nystadtstraat in Oosterflank bleken vijf personen te zitten. Één van deze personen bleek gewond te zijn geraakt en is het slachtoffer van de schietpartij.

- Advertisement -

Vier verdachten werden overgebracht naar het bureau. Twee van hen werden in vrijheid gesteld en bleken niet betrokken te zijn geweest bij het schietincident. Twee anderen een 19-jarige en 25-jarige Rotterdammer zitten nog wel vast als verdachte. Ook het slachtoffer een 32-jarige Rotterdammer is formeel aangehouden als verdachte, hij ligt op dit moment nog wel in het ziekenhuis vanwege zijn verwondingen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident. Mogelijk dat er aan de schietpartij een ruzie vooraf is gegaan. De schietpartij vond plaats ter hoogte van de voetbalkooi op het veldje tussen de Donge en de Dieze. De auto’s hebben ook hier vermoedelijk geparkeerd gestaan. De auto met het slachtoffer is goed herkenbaar geweest. Het ging om een leenauto van een autoschadebedrijf. De politie roept getuigen op om zich te melden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....