Rutte: kleine eendaagse buitenfestivals kunnen toch doorgang vinden

Date:

Deel bericht:

Maandagmiddag 2 augustus hield Mark Rutte een persconferentie omtrent festivals. Hierin werd aangekondigd dat kleine eendaagse buitenfestivals onder strikte voorwaarden weer mogelijk zijn vanaf 14 augustus.

Tijdens de vorige persconferentie ging er vanwege oplopende besmettingscijfers abrupt een streep door het festivalseizoen van meerdaagse festivals. Enkele festivals die al begonnen waren met de opbouw konden weer alles opruimen.

- Advertisement -

Tientallen festivalorganisatoren wilden meer duidelijkheid van het demissionair kabinet en eisten dat zij dit voor 1 augustus gaven. Daarop werd besloten vandaag deze persconferentie te geven.

Kleine festivals vinden doorgang onder strikte voorwaarden
Het demissionair kabinet vroeg om advies van het Outbreak Management Team (OMT), maar deze vond het enkel verantwoord om uitsluitsel te geven over kleinere evenementen.

Het gaat dus specifiek om eendaagse buitenfestivals waar maximaal 750 bezoekers zijn toegestaan. Daarbij hoeven zij geen vaste zitplaats te hebben. Deze festivals mogen vanaf 14 augustus onder “strikte voorwaarden” verder.

Onder deze voorwaarden staat dat het festival in de buitenlucht moet zijn. Tenten mogen alleen als deze aan alle zijden open is. Bezoekers moeten daarnaast in het bezit zijn van een ticket en de organisator moet alle contactgegevens van de bezoekers kunnen registreren.

Voor bezoekers geldt uiteraard ook dat zij volledig gevaccineerd zijn, het coronavirus onder de leden hebben gehad in de afgelopen zes maanden, of negatief getest zijn via testen voor toegang.

Grotere festivals nog onzeker
Op 13 augustus wordt de volgende persconferentie gehouden. Dan moet ook meer duidelijk worden voor grotere festival met meer dan 750 bezoekers.


Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid

- Advertisement -

Gerelateerd