Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

Date:

Share post:

- Advertisement -

Dordrecht – Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1 augustus in hun eigen woonplaats aangehouden. Ze reden in een gestolen auto en gingen er bij het zien van een politieauto direct als een gekken vandoor.

De 17-jarige bestuurder aarzelde geen moment toen hij om 18.20 uur een politieauto in Dordrecht zag. Hij botste tegen de politieauto aan en reed er vervolgens met zijn bijrijder er als een dolle vandoor.

Op de Merwedestraat haalde hij met gemak een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur en reed hierbij bijna een bromfietser aan. Op Bankastraat ramde de bestuurder opnieuw een geparkeerde auto en reed verder, maar op de Ceramstraat verloor hij de macht over het stuur en botste voor de derde en laatste keer tegen een auto.

Aanhouding met hulp van omstanders
De mannen renden nog wel weg, maar kwamen niet ver. Omstanders wisten te vertellen waar de twee heen waren gevlucht en de agenten konden ze hierna snel in de kraag vatten.

Bij geen van de aanrijdingen raakte iemand gewond. De bijrijder werd aangehouden voor heling van de gestolen auto. De bestuurder ook, maar hij had een mes en drugs bij zich en hij kreeg er dus twee verdenkingen bij. Beide personen zitten nog vast.

- Advertisement -

Gerelateerd