Politie genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen bij aanhoudingen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Maandagavond 2 augustus heeft een agent waarschuwingsschoten gelost voor de aanhouding van een verdachte van een steekincident.

De politie ontving rond half zes een melding van een vechtpartij in Wijkpark het Oude Westen. Daarbij zou over en weer gestoken worden door twee mannen.

- Advertisement -

Toen agenten aankwamen bij het park, zagen zij een man wegfietsen waarvan duidelijk was dat hij bij de vechtpartij betrokken was. De man fietste weg, achtervolgd door een agent, eveneens op een fiets. Na meerdere malen aan te roepen om af te stappen, besloot de agent om twee waarschuwingsschoten te lossen. Uiteindelijk kwam de man op de Kogelvangerstraat te val en kon door de agent alsnog gearresteerd worden.

De andere verdachte had ook het park verlaten, maar dan te voet. Een agent zag hem op het Gerrit Sterkmanplein lopen. De man voldeed aan het signalement en kreeg meerdere malen het bevel met zijn handen tegen een muur te gaan staan. Dat deed hij niet, zodat ook deze agent zijn vuurwapen moest pakken. Deze vechtersbaas hield zich nu wel rustig en kon probleemloos aangehouden worden.

Steekwonden
De verdachten zijn een 31-jarige man uit Ter Apel en een 32-jarige man zonder bekende woonplaats. Beide mannen bleken verwondingen, waaronder steekwonden, te hebben opgelopen. Ze zijn aan hun verwondingen behandeld.

Getuigenoproep
De politie doet nader onderzoek naar het steekincident en zoekt meer duidelijkheid over wat er precies gebeurd is. Daarom worden mensen die wat gezien hebben of in het bezit zijn van camerabeelden, gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...