Drie aanhoudingen voor zogenaamde ‘knuffeldiefstal’

Date:

Share post:

Regio – De politie heeft drie criminelen aangehouden die zich bezig hielden met een bepaalde vorm van oplichting, waarbij sierraden plots verdwenen zijn na het krijgen van een knuffel van een vreemde.

Iemand vraagt je de weg en geeft daarna als dank een knuffel. Ondertussen worden nepsieraden als dank om je nek of arm gehangen en tegelijkertijd worden je eigen sieraden of je geld weggenomen.

De vliegensvlugge dieven houden zich bezig met deze vorm van mobiel banditisme. Deze vorm van criminaliteit heeft als kenmerk dat vooral criminelen groepen uit Oost Europa op grote schaal en in wisselende samenstellingen zich stelselmatig schuldig maken aan vermogensdelicten.

Maar ook het team Nodale Oriëntatie van de politie houdt zich hiermee bezig. Afgelopen week kreeg het team zicht op een groep van deze criminelen en startte een actie. Daarop konden drie verdachten, een man en twee vrouwen in de leeftijd van 20 tot 42 oud, worden aangehouden.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven 14 dagen langer vastzitten.

- Advertisement -

Gerelateerd