GGD doet aangifte tegen Willem Engel na bedreiging in Lekkerkerk

Date:

Deel bericht:

Personeel van de prikbus van de GGD Hollands-Midden wordt de aankomende dagen beveiligd. Reden hiervoor is het feit dat medewerkers in Lekkerkerk van dichtbij werden benaderd door mensen met camera’s en zich hierdoor bedreigd voelden. Reden van de filmpjes is een oproep van de Rotterdamse activist Willem Engel, die op zijn twitter pagina opriep om filmpjes en foto’s te maken op de vaccinatielocatie “voor later zullen we maar zeggen”.

De GGD heeft inmiddels aangifte gedaan van bedreiging tegen Willem Engel. Of er ook aangifte is gedaan van opruiing is nog niet bekend. Reden van de aangifte is om een grens te trekken, iedereen mag roepen wat hij wil, maar om de daad bij het woord te voegen gaat toch echt een stap te ver.

- Advertisement -

Er loopt momenteel al een rechtszaak tegen Willem Engel voor opruiing. Deze is echter uitgesteld omdat er nog getuigen moeten worden gehoord. Willem Engel weigert zijn tweet in te trekken en staat nog altijd achter de oproep. Wel berichtte hij later dat hij nooit zal oproepen tot intimideren, hinderen of dreigen. Willem Engel heeft nu zelf ook aangifte gedaan.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie gewonden na steekpartij in Rotterdam-Centrum

Rotterdam - Zaterdagnacht 23 september rond 5.37 uur zijn er bij een steekpartij in Rotterdam-centrum drie personen gewond...

Blussen brand bij afvalverwerker AVR gaat nog tot zeker tot zaterdag door

Rotterdam - Het gaat nog een geruime tijd duren voordat de grote brand die donderdag ontstond bij afvalverwerker...

Gewonde na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis - Op de parallelweg van de A15 ter hoogte van Pernis heeft een aanrijding tussen een vrachtwagen...

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...