GGD doet aangifte tegen Willem Engel na bedreiging in Lekkerkerk

Date:

Share post:

Personeel van de prikbus van de GGD Hollands-Midden wordt de aankomende dagen beveiligd. Reden hiervoor is het feit dat medewerkers in Lekkerkerk van dichtbij werden benaderd door mensen met camera’s en zich hierdoor bedreigd voelden. Reden van de filmpjes is een oproep van de Rotterdamse activist Willem Engel, die op zijn twitter pagina opriep om filmpjes en foto’s te maken op de vaccinatielocatie “voor later zullen we maar zeggen”.

De GGD heeft inmiddels aangifte gedaan van bedreiging tegen Willem Engel. Of er ook aangifte is gedaan van opruiing is nog niet bekend. Reden van de aangifte is om een grens te trekken, iedereen mag roepen wat hij wil, maar om de daad bij het woord te voegen gaat toch echt een stap te ver.

- Advertisement -

Er loopt momenteel al een rechtszaak tegen Willem Engel voor opruiing. Deze is echter uitgesteld omdat er nog getuigen moeten worden gehoord. Willem Engel weigert zijn tweet in te trekken en staat nog altijd achter de oproep. Wel berichtte hij later dat hij nooit zal oproepen tot intimideren, hinderen of dreigen. Willem Engel heeft nu zelf ook aangifte gedaan.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd