Per direct maatregelen bij Politie door financiële tekorten

Date:

Deel bericht:

Nederland – De politie gaat per direct aan de slag om financiële tekorten in de begroting op te vangen. Vooral op niet-operationele functies en inkoop gaat de politie bezuinigen.

De politie heeft zelf het nieuws bekend gemaakt: “In juni bleek dat de politie dit jaar nog tussen de 30 en de 70 miljoen euro tekort komt op de lopende begroting. De politie neemt daarom per direct maatregelen.”

- Advertisement -

Van de politiebegroting van ruim 6 miljard euro gaat het meeste geld naar personeel en naar het uitvoeren van wettelijke taken. Ook hier is meer geld nodig. De tekorten zijn vooral ontstaan doordat de politie de afgelopen jaren voor extra uitgaven kwam te staan terwijl vooraf niet altijd helder was waarvan dat precies betaald zou worden. Het gaat bijvoorbeeld om extra kosten voor cybersecurity, personeelszorg, maar ook het ruimen van synthetische drugslabs en drugsafval.

“Nu een pas op de plaats maken, is onvermijdelijk”, zegt Leonard Kok, lid van de korpsleiding. “De politie wist al dat 2021 en 2022 financieel krappe jaren zouden worden. Daarover overleggen we ook met het ministerie van Justitie en Veiligheid.”

Taskforce
Er is een speciale taskforce opgesteld om aanbevelingen te doen in het kader van bezuinigingen. Leonard Kok: “We proberen de effecten zo klein mogelijk te houden maar we sluiten niet uit dat de operationele kant van het politiewerk dit ook gaat merken. Bij de niet-operationele functies bestaat al geruime tijd een overbezetting.”

Verder is de politie onder meer zeer terughoudend bij het doen van nieuwe aankopen en bestellingen en stelt deze waar mogelijk uit tot volgend jaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto belandt in water Oude Maas in Heinenoord

Heinenoord - Vandaag is een auto te water geraakt in de Oude Maas ter hoogte van de Boonsweg...

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...