Per direct maatregelen bij Politie door financiële tekorten

Date:

Deel bericht:

Nederland – De politie gaat per direct aan de slag om financiële tekorten in de begroting op te vangen. Vooral op niet-operationele functies en inkoop gaat de politie bezuinigen.

De politie heeft zelf het nieuws bekend gemaakt: “In juni bleek dat de politie dit jaar nog tussen de 30 en de 70 miljoen euro tekort komt op de lopende begroting. De politie neemt daarom per direct maatregelen.”

- Advertisement -

Van de politiebegroting van ruim 6 miljard euro gaat het meeste geld naar personeel en naar het uitvoeren van wettelijke taken. Ook hier is meer geld nodig. De tekorten zijn vooral ontstaan doordat de politie de afgelopen jaren voor extra uitgaven kwam te staan terwijl vooraf niet altijd helder was waarvan dat precies betaald zou worden. Het gaat bijvoorbeeld om extra kosten voor cybersecurity, personeelszorg, maar ook het ruimen van synthetische drugslabs en drugsafval.

“Nu een pas op de plaats maken, is onvermijdelijk”, zegt Leonard Kok, lid van de korpsleiding. “De politie wist al dat 2021 en 2022 financieel krappe jaren zouden worden. Daarover overleggen we ook met het ministerie van Justitie en Veiligheid.”

Taskforce
Er is een speciale taskforce opgesteld om aanbevelingen te doen in het kader van bezuinigingen. Leonard Kok: “We proberen de effecten zo klein mogelijk te houden maar we sluiten niet uit dat de operationele kant van het politiewerk dit ook gaat merken. Bij de niet-operationele functies bestaat al geruime tijd een overbezetting.”

Verder is de politie onder meer zeer terughoudend bij het doen van nieuwe aankopen en bestellingen en stelt deze waar mogelijk uit tot volgend jaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Veiligheidsdiensten oefenen rondom Utrecht Centraal

Utrecht - Vanmiddag hebben veiligheidsdiensten geoefend op Utrecht centraal. De oefening, genaamd Explosive Lion, liep eigenlijk de hele...

Persoon gewond nadat explosief door brievenbus wordt gegooid Cortenbachsingel Rotterdam

Rotterdam - Bij een huis aan de Cortenbachsingel in Rotterdam is woensdagavond rond 23.00 uur een explosief naar...

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...