vrijdag, september 17, 2021
14.2 C
Rotterdam
vrijdag 17 september 2021

Externe commissie onderzoekt omstandigheden rondom overlijden motoragent

Rotterdam – Een externe commissie gaat naar aanleiding van het overlijden van motoragent Arno de Korte een onderzoek doen naar de informatie die bekend was bij de politie over de verdachte vrachtwagenchauffeur. Dit heeft korpschef Henk van Essen van de politie besloten.

Arno de Korte kwam op 7 juli 2021 tijdens de uitvoering van zijn dienst om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen werd later die dag aangehouden en zit sindsdien vast op verdenking van doodslag.

Onderzoeksopdracht
De commissie bestaat uit voormalig rechter en plaatsvervangend nationaal ombudsman mr. Frank van Dooren, voormalig officier van justitie mr. Koos Spee en voormalig plaatsvervangend politiechef mr. Ad Heil. Zij zijn gevraagd om te onderzoeken of met de informatie die over de verdachte chauffeur bekend was, op een juiste manier gehandeld is door de politie. De commissie is tevens gevraagd te adviseren over de lessen die getrokken kunnen worden, bijvoorbeeld met het oog op de verkeersveiligheid en de veiligheid van politieagenten.

De commissie kijkt naar alle relevante informatie uit de jaren voorafgaand aan de aanrijding met een andere motoragent op 1 oktober 2015 tot het overlijden van de motoragent op 7 juli 2021. De commissie zal ook interviews houden met betrokkenen. Het is niet de bedoeling om te komen tot een inhoudelijke herbeoordeling van eerdere strafrechtelijke onderzoeken en/of andere rechtelijke uitspraken in die periode.

Het onderzoek, dat naar verwachting enkele maanden gaat duren, zal uitmonden in een eindrapport dat wordt aangeboden aan de korpschef.

Related Articles

Gewonde na schietpartij Dantestraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een schietpartij op de Dantestraat in Rotterdam Zuid is donderdagavond een man...

Treinverkeer weer op gang na landelijke storing

0
Landelijk - Het treinverkeer door het hele land heeft enige tijd stilgestaan door een 'telefoonstoring',...

Auto botst op bloembak, twee gewonden Waalstraat Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Op de Waalstraat in Krimpen aan den IJssel is een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Hazes in Ahoy vanwege coronaregels verplaatst naar 2022

Hazes in Ahoy vanwege coronaregels verplaatst naar 2022 [...]

Schietpartij op Rotterdam-Zuid: één gewonde

Schietpartij op Rotterdam-Zuid: één gewonde [...]

Woonbron maakt Delfshaven duurder

Woonbron maakt Delfshaven duurder [...]

Rotterdam weer op z'n mooist: de 40e marathon gaat door!

Rotterdam weer op z'n mooist: de 40e marathon gaat door! [...]

Bokhove overhoop met RET na versoberde metrodienstregeling

Bokhove overhoop met RET na versoberde metrodienstregeling [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg