Politie waarschuwt voor toenemend aantal woning- en autoinbraken

Date:

Deel bericht:

De politie waarschuwt voor een toename in het aantal woning- en autoinbraken in heel Nederland. 

Op meerdere plaatsen door het land lijkt er een opleving in het aantal inbraken. Woninginbrekers zijn weer actief en daarom is het goed om voorzorgsmaatregelen te nemen.

- Advertisement -

Laat als het donker is een lamp aan als u niet thuis bent. U kunt ook gebruik maken van een tijdschakelaar. Daardoor lijkt het alsof u thuis ben. Controleer daarnaast voor u vertrekt of alle ramen en deuren zijn afgesloten.

Zorg dat struiken, een achterom of uw tuin goed verlicht is en eventueel zichtbaar is vanaf de straat. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen. En leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.

VW en BMW populair doelwit
Naast woninginbraken gebeuren er ook steeds meer autoinbraken. De politie zegt dat met name auto’s van het met Volkswagen en BMW populair zijn bij inbrekers. Die hebben het dan voornamelijk gemunt op het navigatie- en bestuurssysteem.

Volledig voorkomen kan natuurlijk nooit, maar het is zaak om het inbrekers zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om uw auto te pakken. Controleer daarom altijd dat de auto echt op slot is en zorg dat er niks van waarde zichtbaar is. Parkeer ook op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende woningen.

En andere goede tip is om, als er toch apparaten in de auto liggen, de electronica uit te schakelen. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth- of wifi-signaal detecteren.

U kent uw buurt het beste
U kent de buurt waar u woont het beste. U weet daarom wanneer iets verdacht is. Bel daarom altijd 112 als u het idee heeft dat er iets niet in de haak is. De politie benadrukt altijd dat ze liever hebben dat er een keer te veel gebeld wordt, dan een keer te weinig.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...