Politie waarschuwt voor toenemend aantal woning- en autoinbraken

Date:

Share post:

De politie waarschuwt voor een toename in het aantal woning- en autoinbraken in heel Nederland. 

Op meerdere plaatsen door het land lijkt er een opleving in het aantal inbraken. Woninginbrekers zijn weer actief en daarom is het goed om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Laat als het donker is een lamp aan als u niet thuis bent. U kunt ook gebruik maken van een tijdschakelaar. Daardoor lijkt het alsof u thuis ben. Controleer daarnaast voor u vertrekt of alle ramen en deuren zijn afgesloten.

Zorg dat struiken, een achterom of uw tuin goed verlicht is en eventueel zichtbaar is vanaf de straat. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen. En leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.

VW en BMW populair doelwit
Naast woninginbraken gebeuren er ook steeds meer autoinbraken. De politie zegt dat met name auto’s van het met Volkswagen en BMW populair zijn bij inbrekers. Die hebben het dan voornamelijk gemunt op het navigatie- en bestuurssysteem.

Volledig voorkomen kan natuurlijk nooit, maar het is zaak om het inbrekers zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om uw auto te pakken. Controleer daarom altijd dat de auto echt op slot is en zorg dat er niks van waarde zichtbaar is. Parkeer ook op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende woningen.

En andere goede tip is om, als er toch apparaten in de auto liggen, de electronica uit te schakelen. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth- of wifi-signaal detecteren.

U kent uw buurt het beste
U kent de buurt waar u woont het beste. U weet daarom wanneer iets verdacht is. Bel daarom altijd 112 als u het idee heeft dat er iets niet in de haak is. De politie benadrukt altijd dat ze liever hebben dat er een keer te veel gebeld wordt, dan een keer te weinig.

- Advertisement -

Gerelateerd