Brandstichting en homofobe leuzen bij sportschool van oprichter ‘Roze Kameraden’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een sportschool aan de Brielselaan is vannacht een brand gesticht. Ook is de buitenkant van het pand beklad met homofobe leuzen.

Rond half één werd de brand gemeld bij de hulpdiensten. Ook zijn er signalen van een knal, mogelijk van vuurwerk, voorafgaand aan de brand. Volgens de politie is er mogelijk iets tegen het rolluik aangegooid met de brand tot gevolg.

- Advertisement -

Op de buitenkant van het pand zijn diverse discriminerende leuzen leesbaar, gericht tegen de LHBTQI+’ers. Het lijkt er sterk op dat het een gerichte actie is geweest, aangezien de eigenaar van de sportschool ook de oprichter is van ‘Roze Kameraden’, de nieuwe supportersvereniging van Feyenoord. Hij was recent veel in het nieuws vanwege de oprichting.

Tips melden
Heeft u toevallig vannacht tussen 00.15 en 01.00 uur iets gezien of gehoord op de Brielselaan of in de omgeving? Of heeft u op een andere manier informatie die bruikbaar kan zijn? Geef dit dan door aan de politie.

U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem meldingen doen kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd