Politie treft wapenarsenaal aan in Zuid-Beijerlandse woning na melding neergeschoten hond

Date:

Deel bericht:

Zuid-Beijerland – De politie heeft op 14 augustus een 57-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden. Hij wordt verdacht van het verwonden van een hond en van het illegaal bezitten van meerdere explosieven en vuurwapens.

Op zaterdagavond werd even na negen uur de politie in Zuid-Beijerland gealarmeerd, omdat een hond van een 68-jarige vrouw uit diezelfde woonplaats kort daarvoor werd geraakt door een kogeltje van een luchtdrukgeweer.

- Advertisement -

De hond zou hebben geblaft, waarop de 57-jarige overbuurman vermoedelijk op de hond schoot, aldus de politie. Na de melding kwam de politie direct ter plaatse en schakelde de politie de dierenambulance in om de hond te kunnen behandelen. De politie laat weten dat hond naar een dierenziekenhuis is vervoerd en het naar omstandigheden goed zou maken.

Doorzoeking woning
Toen de woning van de verdachte werd doorzocht, vonden agenten twee luchtdrukgeweren en een luchtdrukpistool. Met dit laatste wapen zou de man de hond hebben beschoten.

In een volgend verhoor verklaarde de verdachte nog meer wapens in huis te hebben. Hierop doorzochten agenten de woning nogmaals, waarbij zij handgranaten, een ploertendoder, een alarmpistool, een automatisch wapen, een aantal geweren, een taser, een aantal dolken, hulzen en munitie aantroffen.

Alle wapens zijn in beslag genomen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar de handgranaten. Deze zijn vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De eigenaresse van de hond heeft aangifte gedaan tegen haar buurman voor dierenmishandeling. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

- Advertisement -

Gerelateerd