maandag, september 20, 2021
16.3 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Rotterdamse ambulancemedewerkers geven oudere vrouw haar eerste cadeau in vijftig jaar

Rotterdam – Professionele hulpverleners zijn hun werk gaan doen om mensen te kunnen helpen. Sommige gaan daarvoor zelfs een stapje verder, zoals ambulancemedewerkers bij de regio Rotterdam-Rijnmond. Ze deelden hun verhaal op social media.

In het Facebookbericht wordt verteld hoe de ambulancemedewerkers een oudere vrouw nakijken die onderweg naar de winkels niet meer verder kan: “Op straat kan ze opeens niet verder. De paar kilometer op de fiets om haar dierenvoer te halen wordt teveel.”

Hoewel ze in eerste instantie niks verontrustends vinden, willen ze haar graag even nakijken in het ziekenhuis. “Ze wil absoluut niet mee, want haar dieren zitten anders alleen thuis. Niemand die ervoor kan zorgen.”, zo vervolgen de ambulancemedewerkers.

Kleine omweg langs dierenwinkel
Er wordt een compromis gesloten. Agenten brengen de fiets thuis, terwijl de vrouw – met een kleine omweg langs de dierenwinkel – thuis wordt gebracht met de ambulance.

Ook thuis blijkt het nodige gedaan te moeten worden, dus er wordt hulp ingeseind. Ook zien de hulpverleners dat de stofzuiger kapot is. De vrouw vertelt ze dat ze daar eerst voor moet sparen. “Online bestellen kan ze niet, dus is de vraag hoe ze dan de stofzuiger moet halen. Ze laat een krantje van Blokker zien met de betreffende stofzuiger.”

Eerste cadeautje in vijftig jaar
Met de folder nog in het achterhoofd vervolgen de ambulancemedewerkers uiteindelijk weer hun weg. Even later passeren zij bij toeval een Blokker: “En wat zien we daar? Die stofzuiger is in de aanbieding. We kijken elkaar aan, een trap op de rem en even de stofzuiger gekocht.”

De vrouw is zichtbaar geroerd als de hulpverleners weer op de stoep staan met de stofzuiger. De ambulancemedewerkers zeggen dat ze er niks voor terug hoeven. Zij moeten bijna een traantje wegpinken als ze hierop antwoordt dat ze al vijftig jaar geen cadeautje meer heeft gehad.

“Alleen op de wereld, geen internet, geen computer, alleen haar vier lievelingsdieren. Soms vind je ze nog, een alleenstaande oudere zonder familie of vrienden, zelfstandig, nooit hulp nodig gehad en opeens hulpbehoevend.” Het doet ons allemaal beseffen om eens wat vaker om te kijken naar mensen die alleen en/of kwetsbaar zijn. En dankbaar voor mensen met een hart op de juiste plek.

Related Articles

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

0
Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

0
Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127 [...]

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg