Rotterdamse ambulancemedewerkers geven oudere vrouw haar eerste cadeau in vijftig jaar

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Professionele hulpverleners zijn hun werk gaan doen om mensen te kunnen helpen. Sommige gaan daarvoor zelfs een stapje verder, zoals ambulancemedewerkers bij de regio Rotterdam-Rijnmond. Ze deelden hun verhaal op social media.

In het Facebookbericht wordt verteld hoe de ambulancemedewerkers een oudere vrouw nakijken die onderweg naar de winkels niet meer verder kan: “Op straat kan ze opeens niet verder. De paar kilometer op de fiets om haar dierenvoer te halen wordt teveel.”

- Advertisement -

Hoewel ze in eerste instantie niks verontrustends vinden, willen ze haar graag even nakijken in het ziekenhuis. “Ze wil absoluut niet mee, want haar dieren zitten anders alleen thuis. Niemand die ervoor kan zorgen.”, zo vervolgen de ambulancemedewerkers.

Kleine omweg langs dierenwinkel
Er wordt een compromis gesloten. Agenten brengen de fiets thuis, terwijl de vrouw – met een kleine omweg langs de dierenwinkel – thuis wordt gebracht met de ambulance.

Ook thuis blijkt het nodige gedaan te moeten worden, dus er wordt hulp ingeseind. Ook zien de hulpverleners dat de stofzuiger kapot is. De vrouw vertelt ze dat ze daar eerst voor moet sparen. “Online bestellen kan ze niet, dus is de vraag hoe ze dan de stofzuiger moet halen. Ze laat een krantje van Blokker zien met de betreffende stofzuiger.”

Eerste cadeautje in vijftig jaar
Met de folder nog in het achterhoofd vervolgen de ambulancemedewerkers uiteindelijk weer hun weg. Even later passeren zij bij toeval een Blokker: “En wat zien we daar? Die stofzuiger is in de aanbieding. We kijken elkaar aan, een trap op de rem en even de stofzuiger gekocht.”

De vrouw is zichtbaar geroerd als de hulpverleners weer op de stoep staan met de stofzuiger. De ambulancemedewerkers zeggen dat ze er niks voor terug hoeven. Zij moeten bijna een traantje wegpinken als ze hierop antwoordt dat ze al vijftig jaar geen cadeautje meer heeft gehad.

“Alleen op de wereld, geen internet, geen computer, alleen haar vier lievelingsdieren. Soms vind je ze nog, een alleenstaande oudere zonder familie of vrienden, zelfstandig, nooit hulp nodig gehad en opeens hulpbehoevend.” Het doet ons allemaal beseffen om eens wat vaker om te kijken naar mensen die alleen en/of kwetsbaar zijn. En dankbaar voor mensen met een hart op de juiste plek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Gewonde na schietpartij tussen twee auto’s Meester Arendstraat Rotterdam

Rotterdam - In de Meester Arendstraat in Rotterdam heeft vrijdagavond een schietpartij plaatsgevonden, daarbij is vermoedelijk iemand gewond...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...