zaterdag, januari 29, 2022
10.7 C
Rotterdam
zaterdag 29 januari 2022

Rotterdamse ambulancemedewerkers geven oudere vrouw haar eerste cadeau in vijftig jaar

- advertentie -

Rotterdam – Professionele hulpverleners zijn hun werk gaan doen om mensen te kunnen helpen. Sommige gaan daarvoor zelfs een stapje verder, zoals ambulancemedewerkers bij de regio Rotterdam-Rijnmond. Ze deelden hun verhaal op social media.

In het Facebookbericht wordt verteld hoe de ambulancemedewerkers een oudere vrouw nakijken die onderweg naar de winkels niet meer verder kan: “Op straat kan ze opeens niet verder. De paar kilometer op de fiets om haar dierenvoer te halen wordt teveel.”

Hoewel ze in eerste instantie niks verontrustends vinden, willen ze haar graag even nakijken in het ziekenhuis. “Ze wil absoluut niet mee, want haar dieren zitten anders alleen thuis. Niemand die ervoor kan zorgen.”, zo vervolgen de ambulancemedewerkers.

Kleine omweg langs dierenwinkel
Er wordt een compromis gesloten. Agenten brengen de fiets thuis, terwijl de vrouw – met een kleine omweg langs de dierenwinkel – thuis wordt gebracht met de ambulance.

Ook thuis blijkt het nodige gedaan te moeten worden, dus er wordt hulp ingeseind. Ook zien de hulpverleners dat de stofzuiger kapot is. De vrouw vertelt ze dat ze daar eerst voor moet sparen. “Online bestellen kan ze niet, dus is de vraag hoe ze dan de stofzuiger moet halen. Ze laat een krantje van Blokker zien met de betreffende stofzuiger.”

Eerste cadeautje in vijftig jaar
Met de folder nog in het achterhoofd vervolgen de ambulancemedewerkers uiteindelijk weer hun weg. Even later passeren zij bij toeval een Blokker: “En wat zien we daar? Die stofzuiger is in de aanbieding. We kijken elkaar aan, een trap op de rem en even de stofzuiger gekocht.”

De vrouw is zichtbaar geroerd als de hulpverleners weer op de stoep staan met de stofzuiger. De ambulancemedewerkers zeggen dat ze er niks voor terug hoeven. Zij moeten bijna een traantje wegpinken als ze hierop antwoordt dat ze al vijftig jaar geen cadeautje meer heeft gehad.

“Alleen op de wereld, geen internet, geen computer, alleen haar vier lievelingsdieren. Soms vind je ze nog, een alleenstaande oudere zonder familie of vrienden, zelfstandig, nooit hulp nodig gehad en opeens hulpbehoevend.” Het doet ons allemaal beseffen om eens wat vaker om te kijken naar mensen die alleen en/of kwetsbaar zijn. En dankbaar voor mensen met een hart op de juiste plek.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,123VolgersVolg
- advertentie -