Politie haalt verklede demonstrante van eilandje in Haagse Hofvijver

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Woensdagmiddag heeft de politie een demonstrante weggehaald van het eilandje in de Hofvijver, dat grenst aan het Binnenhof.

De vrouw was met een opgeblazen zwembadje – die fungeerde als bootje – met enkele spandoeken naar het eilandje gevaren. Daar hing ze haar spandoeken op en ging er rustig bij zitten tot ze weggehaald zou worden.

- Advertisement -

De vrouw is een bekend actievoerster. Zij is met regelmaat in haar kikkerpak te zien bij de verschillende demonstraties tegen de coronamaatregelen. Ditmaal lijkt het specifiek te gaan om het coronatoegangsbewijs. Zo staat op een van haar spandoeken te lezen: “Coronapaspoort = Apartheid”. Ze vergelijkt hiermee het weigeren van mensen op basis van het gebrek van een coronatoegangsbewijs met rassenscheiding.

Toen de actievoerster haar bammetjes rustig had opgegeten, waren inmiddels politie en brandweer ter plaatse gekomen. De brandweer liet hun bootje te water. Enkele agenten werden hiermee naar het eilandje gebracht. De vrouw en haar spullen werden hierna weer naar de kade gebracht. De demonstrante is hierna meegenomen naar het bureau.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politieachtervolging vanuit Den Haag eindigt in Capelle-Schollevaar

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Een politieachtervolging die begon in Den Haag eindigde vannacht op de Burgemeester Schalijlaan...

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...