dinsdag, september 21, 2021
17.5 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021

Toestand gewonde agenten Dordrecht stabiel, onderzoek nog steeds in volle gang

Dordrecht – De toestand van de twee agenten die net als de verdachte gisterenavond ernstig gewond raakten bij een schotenwisseling in Dordrecht is stabiel. Het is nog onbekend waardoor de schietpartij is ontstaan. De agenten zouden af zijn gegaan op een melding van handhaving die assistentie nodig hadden. Eenmaal ter plaatse ontstond er een schotenwisseling waarbij er heel veel kogels zijn afgevuurd.

Tekst loopt door onder de video

De twee agenten en de verdachte raakten door het schietincident ernstig gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Wat voor verwondingen de slachtoffers hebben is momenteel niet bekend. Er gaan veel geruchten rond, rondom het letsel. De politie kon hier gisteren nog niets over bevestigen of ontkennen, en roept vooral op om nog niet te suggereren.

Update 26-08 14:00 – Een van de agenten is uit het ziekenhuis ontslagen

Handhavers kwamen af op een melding dat er op de Christiaan de Wetstraat door een aantal personen overlast werd veroorzaakt. Zij waren tegen auto’s aan het schoppen, aan het schreeuwen en gooiden spullen tegen deuren aan. Het incident escaleerde waarop de handhavers hulp inriepen van de politie. Die waren er snel, wat er daarna is gebeurd is op de hoek van de La Reystraat met de Toulonselaan is nog niet duidelijk. Op een filmpje is een groot aantal schoten te horen. Er is zeker 11 keer geschoten, maar er zou veel meer zijn geschoten.

De politie heeft na het schietincident drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee dertigers en een veertiger van wie er één in het ziekenhuis is opgenomen. Het is niet bekend waar de verdachten vandaan komen, dit wordt nog onderzocht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche, dit is gebruikelijk wanneer er politieagenten betrokken zijn bij een incident waarbij er ook door de politie is geschoten.

De rijksrecherche is nog altijd bezig met het veiligstellen van sporen. Omwonenden die getuigen waren worden gehoord door de recherche, en ook is er een buurtonderzoek gestart.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht reageerde via Twitter geschokt op het nieuws. “Vreselijk en onwerkelijk voor hun familie, naasten en ook voor de collega’s van de agenten met wie ik zeer meeleef”

 

Related Articles

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Man gewond na steekpartij, politie vist mes uit water Westersingel Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is dinsdagmiddag gewond geraakt na een steekpartij op de Westersingel in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Politie pakt twee jongeren voor schietpartij in Charlois

Politie pakt twee jongeren voor schietpartij in Charlois [...]

Leefbaar wil versneld gesprek driehoek en Feyenoord

Leefbaar wil versneld gesprek driehoek en Feyenoord [...]

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk [...]

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat [...]

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg