maandag, september 20, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Man (24) aangehouden als verdachte schietpartij Diergaardesingel Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft afgelopen maandag een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte voor de schietpartij op de Diergaardesingel in Rotterdam eerder deze maand.  De politie kreeg op dinsdag 10 augustus rond 16.30 uur een melding van een schietpartij, ter plekke waren de schutters verdwenen maar een woning was wel geraakt door kogels.

Een zoektocht in de omgeving leverde in eerste instantie geen aanhoudingen op. Op basis van het verspreidde signalement heeft de politie de man kunnen aanhouden. Naast de aanhouding van 24-jarige verdachte werd er ook een 22-jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen.

De twee verdachten werden gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zitten nog zeker 14 dagen vast.

Getuigen gezocht
Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Tips en informatie zijn daarom van harte welkom. Weet u meer, heeft u iets gezien of bezit u camerabeelden en heeft u nog geen contact gehad met de politie? De politie hoort graag van u via het tipformulier op politie.nl of 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Tipgeldregeling 
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam eerder al een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.

Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal €750,00 beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt.

Related Articles

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

0
Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

0
Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127 [...]

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg