Man (24) aangehouden als verdachte schietpartij Diergaardesingel Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen maandag een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte voor de schietpartij op de Diergaardesingel in Rotterdam eerder deze maand.  De politie kreeg op dinsdag 10 augustus rond 16.30 uur een melding van een schietpartij, ter plekke waren de schutters verdwenen maar een woning was wel geraakt door kogels.

Een zoektocht in de omgeving leverde in eerste instantie geen aanhoudingen op. Op basis van het verspreidde signalement heeft de politie de man kunnen aanhouden. Naast de aanhouding van 24-jarige verdachte werd er ook een 22-jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen.

- Advertisement -

De twee verdachten werden gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zitten nog zeker 14 dagen vast.

Getuigen gezocht
Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Tips en informatie zijn daarom van harte welkom. Weet u meer, heeft u iets gezien of bezit u camerabeelden en heeft u nog geen contact gehad met de politie? De politie hoort graag van u via het tipformulier op politie.nl of 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Tipgeldregeling 
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam eerder al een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.

Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal €750,00 beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...