Explosief vernield woning in Alblasserdam, EOD maakt tweede explosief onschadelijk

Date:

Deel bericht:

Alblasserdam – Een explosief heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor forse schade gezorgd aan een woning aan de Boezem in Alblasserdam. Ook werd er een explosief in de brievenbus aangetroffen bij een woning in de Merelstraat.

Criminelen hadden het voorzien op de woning die onlangs gesloten werd door de locoburgemeester in Alblasserdam. De woningen aan de Merelstraat en de Boezem werden gesloten in verband met de vergisontvoering in Cruquius. Zij hadden het voorzien op een 59-jarige Alblasserdammer, maar ontvoerden een man uit Hoofddorp. De verkeerd ontvoerde man werd uiteindelijk in Delft gewond weer vrijgelaten.

- Advertisement -

De buurt werd rond 01.30 uur opgeschrikt door een harde klap schrijft de website Alblasserdamsnieuws. Buurtbewoners zagen dat er een ontploffing bij de voordeur was geweest en de ruiten van de woning beschadigd waren. Ook in de woning was het een ravage tot aan de keuken toe.

Omdat het explosief in de Merelstraat nog niet was afgegaan zijn de omliggende woningen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse gekomen om het explosief onschadelijk te maken.

Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. Wel staat de explosie goed op beeld omdat er bij de woning in de Merelstraat een politiecamera staat opgesteld.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schuur achter woonhuis brandt volledig uit Oudelandseweg Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel - Zondagochtend 17 september rond 11.45 uur is er uitslaande brand uitgebroken in een...

Buurtbewoners pakken zelf verdachte na tweede explosie bij woning Grasstraat Rotterdam

Rotterdam - Omwonenden hebben vanmorgen vroeg zelf een verdachte overmeestert nadat er kort daarvoor een aanslag met een...

Explosie bij portiekwoning Grasstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een portiekwoning aan de Grasstraat in het Nieuwe Westen van Rotterdam is afgelopen nacht een...

Twee mannen aangehouden na steekpartij Burgemeester van Lierplein Vlaardingen

Vlaardingen - Een ruzie aan het Burgemeester van Lierplein tussen twee mannen liep op 14 september zo uit...