woensdag, januari 26, 2022
4.7 C
Rotterdam
woensdag 26 januari 2022

Explosief vernield woning in Alblasserdam, EOD maakt tweede explosief onschadelijk

- advertentie -

Alblasserdam – Een explosief heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor forse schade gezorgd aan een woning aan de Boezem in Alblasserdam. Ook werd er een explosief in de brievenbus aangetroffen bij een woning in de Merelstraat.

Criminelen hadden het voorzien op de woning die onlangs gesloten werd door de locoburgemeester in Alblasserdam. De woningen aan de Merelstraat en de Boezem werden gesloten in verband met de vergisontvoering in Cruquius. Zij hadden het voorzien op een 59-jarige Alblasserdammer, maar ontvoerden een man uit Hoofddorp. De verkeerd ontvoerde man werd uiteindelijk in Delft gewond weer vrijgelaten.

De buurt werd rond 01.30 uur opgeschrikt door een harde klap schrijft de website Alblasserdamsnieuws. Buurtbewoners zagen dat er een ontploffing bij de voordeur was geweest en de ruiten van de woning beschadigd waren. Ook in de woning was het een ravage tot aan de keuken toe.

Omdat het explosief in de Merelstraat nog niet was afgegaan zijn de omliggende woningen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse gekomen om het explosief onschadelijk te maken.

Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. Wel staat de explosie goed op beeld omdat er bij de woning in de Merelstraat een politiecamera staat opgesteld.

 

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -