Ook woning in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten in zaak vergisontvoering

Date:

Deel bericht:

Hendrik-Ido-Ambacht – Een woning aan de Trompstraat in Hendrik-Ido-Ambacht blijkt ook beschoten te zijn in de zaak van de vergisontvoering. Zaterdagmiddag ontdekten omwonenden dat er ook hier geschoten was. Eerder die nacht ging er een explosief af bij een woning aan de Boezem in Alblasserdam en werden er explosieven gevonden bij een andere woning aan de Merelstraat in Alblasserdam.

De politie ging diezelfde middag nog een keer terug naar de Boezem. Daar stond nog een auto geparkeerd waarvan de bewoners liever wilden dat deze werd weggesleept om opnieuw onrust te voorkomen. De politie heeft met een explosievenverkenner gecontroleerd of er niet alsnog explosieven aanwezig waren.

- Advertisement -

Incidenten in verband met recente ontvoeringszaak
De reeks van incidenten lijken te maken te hebben met de mislukte invoer van een grote partij cocaïne in de haven van Antwerpen. Daar werd een partij van 1900 kg onderschept door de douane. Begin augustus werd hierdoor in Cruquius een man uit Hoofddorp ontvoerd. Het bleek de verkeerde man te zijn en werd later alsnog vrijgelaten. Een man uit Alblasserdam die het beoogde doelwit was, meldde zich voor zijn eigen veiligheid bij de politie, nadat er brand was gesticht in een bedrijfspand aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht.

Uit voorzorg werd de woning van de man aan de Boezem in Alblasserdam gesloten, evenals de woning van zijn dochter in de Merelstraat. Ondanks de voorzorgsmaatregelen werden er in de nacht van vrijdag op zaterdag explosieven geplaatst bij de woning aan de Boezem en ook tot ontploffing gebracht.

Omwonenden voelen zich onveilig na alle gebeurtenissen. Om deze reden is de bestelauto door de politie veiliggesteld op een andere locatie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd