dinsdag, september 28, 2021
17 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021

Politie schiet bij aanhouding van verdachte na beroving Van Galenstraat Rotterdam

Rotterdam – Rond 06.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een man die zag dat iemand met een vuurwapen bedreigd werd in de Van Galenstraat in Rotterdam. De politie heeft uiteindelijk twee vuurwapens aangetroffen, 7 verdachten aangehouden en een drugsversnijdingspand opgerold.

Nadat een man zag dat iemand bedreigd werd met een vuurwapen in de Van Galenstraat, werd de politie meteen ingeschakeld.  Agenten losten meerdere waarschuwingsschoten op de Spiegelnissekade om zo de verdachte te stoppen en te kunnen aanhouden. Het vuurwapen werd tijdens de vlucht weggegooid en later in beslag genomen. De 26-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden.

Op basis van informatie van getuigen troffen agenten ook nog een tweede vuurwapen aan op de Haverlandstraat. Ook dit wapen is in beslag genomen.

Even later zijn agenten op zoek gegaan naar het slachtoffer van de mishandeling en beroving, die troffen zij aan bij de woning aan de Van Galenstraat. Ook deze 33-jarige man is aangehouden. Zijn rol wordt onderzocht. Daarna ging de politie de woning binnen en daar troffen agenten 5 personen aan. De woning bleek ingericht te zijn als drugsversnijdingspand. De 5 aanwezigen in de woning, die tussen de 23 en 33 jaar oud zijn, zijn daarom aangehouden. Later op de ochtend werd de woning verder doorzocht en werd een forse hoeveelheid verdovende middelen, versnijdingsmiddelen en gereedschappen om drugs te versnijden aangetroffen en in beslag genomen. Ook een tas met geld werd in beslag genomen. De drugs en de tas met geld worden nu nader onderzocht.

Heeft u informatie?
De politie onderzoekt deze zaak verder. Heeft u informatie wat waardevol kan zijn voor dit onderzoek, dan komen wij graag in contact met u. U kunt bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.

Related Articles

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

0
Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds...

Rotterdammer en zes handlangers voor de rechter voor verijdelde gijzeling

0
Dankzij goed en snel politiewerk kon op 8 mei 2018 een gijzeling worden voorkomen bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook Maasstad opent vaccinatiepunt: prikken zonder afspraak

Ook Maasstad opent vaccinatiepunt: prikken zonder afspraak [...]

Wegafsluiting A12 zorgt bij eerste spits voor vertragingen

Wegafsluiting A12 zorgt bij eerste spits voor vertragingen [...]

Onderzoek OVV naar gevaren uitstoot ook in Dordrecht

Onderzoek OVV naar gevaren uitstoot ook in Dordrecht [...]

Nationale Burendag levert Lombardijen een mini-bieb op

Nationale Burendag levert Lombardijen een mini-bieb op [...]

Rotterdam: controle coronapas in horeca verliep goed

Rotterdam: controle coronapas in horeca verliep goed [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg