maandag, september 20, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Honderden kilo’s cocaïne en vuurwapens in beslag genomen in regio

De politie heeft dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september in een drugsonderzoek zes mannen aangehouden. Bij doorzoekingen van meerdere woningen en bedrijfspanden zijn onder andere ongeveer vierhonderd kilo cocaïne, één miljoen euro aan contant geld en meerdere vuurwapens in beslag genomen. 

De Dienst Infrastructuur van de politie startte onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in februari van dit jaar het onderzoek onder de naam ‘26Zenne’. Door verkregen informatie uit eerder ontsleutelde ‘pretty good privacy-berichten’ zijn de verdachten in beeld gekomen en is besloten om naar hen een opsporingsonderzoek te starten.

Het onderzoek richtte zich op zogeheten facilitators, die zich bezig houden met het op grote schaal invoeren van verdovende middelen. Het onderzoek leidde de politie naar een aantal personen en dinsdag 31 augustus ging het team over tot aanhouden.

Aanhoudingen
Op dinsdag 31 augustus 2021 is in Rotterdam de 55-jarige hoofdverdachte uit Mijnsheerenland aangehouden. Op woensdag 1 september 2021 zijn in Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht en Hapert (N-B) vijf verdachten aangehouden. De verdachten zijn vrijdag 3 september 2021 voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast.

De mannen worden onder andere verdacht van handel en invoer van verdovende middelen, handel in vuurwapens en munitie en poging tot uitlokking van moord dan wel wederrechtelijke vrijheidsberoving. Eén van de mannen wordt verdacht van het met zijn computer illegaal binnentreden van computersystemen van logistieke bedrijven voor de invoer van drugs.

Doorzoekingen
Bij de doorzoekingen van zeven woningen en zes bedrijfspanden in Rotterdam, Barendrecht, Alblasserdam, Mijnsheerenland, Heerjansdam en Hapert, zijn naast de drugs, vuurwapens en geld, ook dure horloges, gegevensdragers, cryptotelefoons, computers, handelshoeveelheden wiet en hasj en voertuigen met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De burgemeester van Barendrecht sloot een bedrijfspand in zijn gemeente waar onder andere de grote hoeveelheid cocaïne is aangetroffen. Ook twee andere panden werden in dezelfde gemeente gesloten.

Related Articles

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

0
Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

0
Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127 [...]

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg