Honderden kilo’s cocaïne en vuurwapens in beslag genomen in regio

Date:

Deel bericht:

De politie heeft dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september in een drugsonderzoek zes mannen aangehouden. Bij doorzoekingen van meerdere woningen en bedrijfspanden zijn onder andere ongeveer vierhonderd kilo cocaïne, één miljoen euro aan contant geld en meerdere vuurwapens in beslag genomen. 

De Dienst Infrastructuur van de politie startte onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in februari van dit jaar het onderzoek onder de naam ‘26Zenne’. Door verkregen informatie uit eerder ontsleutelde ‘pretty good privacy-berichten’ zijn de verdachten in beeld gekomen en is besloten om naar hen een opsporingsonderzoek te starten.

- Advertisement -

Het onderzoek richtte zich op zogeheten facilitators, die zich bezig houden met het op grote schaal invoeren van verdovende middelen. Het onderzoek leidde de politie naar een aantal personen en dinsdag 31 augustus ging het team over tot aanhouden.

Aanhoudingen
Op dinsdag 31 augustus 2021 is in Rotterdam de 55-jarige hoofdverdachte uit Mijnsheerenland aangehouden. Op woensdag 1 september 2021 zijn in Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht en Hapert (N-B) vijf verdachten aangehouden. De verdachten zijn vrijdag 3 september 2021 voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast.

De mannen worden onder andere verdacht van handel en invoer van verdovende middelen, handel in vuurwapens en munitie en poging tot uitlokking van moord dan wel wederrechtelijke vrijheidsberoving. Eén van de mannen wordt verdacht van het met zijn computer illegaal binnentreden van computersystemen van logistieke bedrijven voor de invoer van drugs.

Doorzoekingen
Bij de doorzoekingen van zeven woningen en zes bedrijfspanden in Rotterdam, Barendrecht, Alblasserdam, Mijnsheerenland, Heerjansdam en Hapert, zijn naast de drugs, vuurwapens en geld, ook dure horloges, gegevensdragers, cryptotelefoons, computers, handelshoeveelheden wiet en hasj en voertuigen met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De burgemeester van Barendrecht sloot een bedrijfspand in zijn gemeente waar onder andere de grote hoeveelheid cocaïne is aangetroffen. Ook twee andere panden werden in dezelfde gemeente gesloten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...