Honderden kilo’s cocaïne en vuurwapens in beslag genomen in regio

Date:

Deel bericht:

De politie heeft dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september in een drugsonderzoek zes mannen aangehouden. Bij doorzoekingen van meerdere woningen en bedrijfspanden zijn onder andere ongeveer vierhonderd kilo cocaïne, één miljoen euro aan contant geld en meerdere vuurwapens in beslag genomen. 

De Dienst Infrastructuur van de politie startte onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in februari van dit jaar het onderzoek onder de naam ‘26Zenne’. Door verkregen informatie uit eerder ontsleutelde ‘pretty good privacy-berichten’ zijn de verdachten in beeld gekomen en is besloten om naar hen een opsporingsonderzoek te starten.

- Advertisement -

Het onderzoek richtte zich op zogeheten facilitators, die zich bezig houden met het op grote schaal invoeren van verdovende middelen. Het onderzoek leidde de politie naar een aantal personen en dinsdag 31 augustus ging het team over tot aanhouden.

Aanhoudingen
Op dinsdag 31 augustus 2021 is in Rotterdam de 55-jarige hoofdverdachte uit Mijnsheerenland aangehouden. Op woensdag 1 september 2021 zijn in Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht en Hapert (N-B) vijf verdachten aangehouden. De verdachten zijn vrijdag 3 september 2021 voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast.

De mannen worden onder andere verdacht van handel en invoer van verdovende middelen, handel in vuurwapens en munitie en poging tot uitlokking van moord dan wel wederrechtelijke vrijheidsberoving. Eén van de mannen wordt verdacht van het met zijn computer illegaal binnentreden van computersystemen van logistieke bedrijven voor de invoer van drugs.

Doorzoekingen
Bij de doorzoekingen van zeven woningen en zes bedrijfspanden in Rotterdam, Barendrecht, Alblasserdam, Mijnsheerenland, Heerjansdam en Hapert, zijn naast de drugs, vuurwapens en geld, ook dure horloges, gegevensdragers, cryptotelefoons, computers, handelshoeveelheden wiet en hasj en voertuigen met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De burgemeester van Barendrecht sloot een bedrijfspand in zijn gemeente waar onder andere de grote hoeveelheid cocaïne is aangetroffen. Ook twee andere panden werden in dezelfde gemeente gesloten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto in sloot na vermoedelijke straatrace, inzittende komt om het leven Middelweg Vierpolders

Vierpolders - Een persoon is maandagavond om het leven gekomen nadat de auto waar deze persoon in aanwezig...

Pleegouders van zwaargewond meisje (10) uit Vlaardingen aangehouden

Vlaardingen - De pleegouders van het 10-jarige meisje dat een week geleden zwaargewond bij het ziekenhuis werd binnengebracht,...

21-jarige scooterrijdster overleden na aanrijding met vrachtwagen Rivierweg Rhoon

Rhoon - Vanmiddag heeft er een aanrijding met een vrachtwagen en een scooterrijder plaatsgevonden op de rotonde met...

112 Kort: Scooter in brand, schaap in de sloot in Zwartewaal

In dit nieuwsoverzicht vind je een verzameling van 112 nieuws van zondag 26 mei. Ook vind je hier...