Anti-coronaprotest voor nieuwe Tweede Kamer-gebouw in Den Haag

Date:

Share post:

Den Haag – Dinsdag werd in de Hofstad gedemonstreerd tegen onder andere de coronamaatregelen. Dit gebeurde voor het eerst voor het nieuwe, tijdelijke Tweede Kamer-gebouw aan de Bezuidenhoutseweg.

Enkele honderden demonstranten waren aanwezig bij het protest. De groep bestaat uit een mengelmoes van mensen. Sommigen zijn tegen de nog overgebleven coronamaatregelen, anderen tegen de overheid in het algemeen en een aantal geloven zelfs in een politiek pedo-satanistisch netwerk.

Voor het eerst bij het nieuwe regeringsgebouw
Dat dit bonte gezelschap met overlappende doelen staat te demonstreren in Den Haag, is op zich geen nieuws. Dit doen ze immers op wekelijkse basis in verschillende groottes. Nieuw dit keer is dat het plaatsvindt bij het nieuwe regeringsgebouw. Vanwege de verbouwing van het Binnenhof, zal de regering namelijk voor de komende jaren plaatsnemen in een voormalig ministeriegebouw aan de Bezuidenhoutseweg.

Dat de locatie niet ideaal is voor protesten bleek vandaag wel. Ruimte voor een grote menigte actievoerders is er niet. Hierdoor stond menig demonstrant geregeld op de weg met de nodige overlast voor het langsrazende verkeer. Ook was de noodzaak er om het gebouw tijdelijk dicht te gooien.

Wisselende sfeer
De demonstratie verliep relatief rustig. Toen de groep een aantal keren probeerde te gaan lopen, moest de politie dit voorkomen. Op een aantal ogenblikken gooide een enkeling daarbij met voorwerpen.

Ook bij het nieuwe Tweede Kamer-gebouw sloeg de sfeer op enkele momenten om, zoals toen minister van Financiën, Wopke Hoekstra, het gebouw verliet. Er klonk veel boegeroep en de demonstranten probeerden nog de dienstauto met de minister tegen te houden.

Volgens de politie zijn er enkele aanhoudingen geweest. Hoeveel personen precies aangehouden zijn en waarvoor precies, is vooralsnog niet bekend gemaakt.

- Advertisement -

Gerelateerd