Schuur tegen woning Gouda door brand verwoest

Date:

Deel bericht:

Gouda – Donderdagochtend is door brand een schuur in de as gelegd aan de Voorwillenseweg in Gouda.

Rond half zes merkten bewoners op dat er brand was ontstaan in of bij een schuur die tegen de woning was aangebouwd. Toen een eerste bluspoging met emmers niet afdoende bleek, werd de brandweer gealarmeerd.

- Advertisement -

Al snel stond het grootste gedeelte van de schuur in brand. Door de hevigheid van de brand werd er door hulpdiensten opgeschaald naar ‘middelbrand’, voor extra brandweerlieden en materiaal.

Even voor zeven uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De schade is aanzienlijk. Ook een schuur bij de buren was aangestraald. De brandweer heeft omliggende woningen geventileerd. Nadat er geen koolmonoxide meer aanwezig was, konden bewoners weer naar huis. Eén bewoner is vanwege rookintoxicatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Oorzaak wordt onderzocht
Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Team BrandOnderzoek (TBO) doet nader onderzoek hiernaar. Team Salvage is eveneens ter plaatse gekomen om gedupeerden bij te staan bij de afhandeling van de schade.

Fotografie: Remco F. Gerritsen

- Advertisement -

Gerelateerd

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woningbrand Wagnerlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag rond 14:40 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Wagnerlaan....