Unmute Us-demonstratie in tien steden

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Vanmiddag heeft de evenementensector in diverse steden, waaronder Den Haag, gedemonstreerd.

Afgelopen 21 augustus had Unmute Us al een drukbezochte demonstratie, maar vanwege een gebrek aan actie vanuit de politiek werd vandaag opnieuw actie gevoerd. In totaal tien steden zijn protestmarsen georganiseerd die gelijktijdig begonnen: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.

- Advertisement -

Vanwege ‘omstandigheden’ ging de protestmars in Rotterdam niet door en sloten die demonstranten zich aan bij de groep in Den Haag.

De branche, die vanwege de coronarestricties inmiddels anderhalf jaar vrijwel stilstaat, eist van het demissionaire kabinet een heropening van de evenementensector op volledige capaciteit. Zij storen zich aan het ‘willekeurige beleid van het kabinet’ en een gebrek aan perspectief.

In totaal zouden er 150.000 actievoerders mee hebben gedaan in alle steden samen.

- Advertisement -

Gerelateerd