Kantoor COC Rotterdam beklad: “Het is kennelijk nog een gevoelig onderwerp in Nederland”

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de nacht van zaterdag op zondag is het kantoor van de COC Rotterdam beklad. Vermoedelijk zijn de daders afkomstig uit de harde kern van Feyenoord.

De voorgevel is volledig beklad. Er is onder andere ‘RJK’ en ‘kankerhomo’ te lezen. Vice-voorzitter en secretaris Leon Houtzager van COC Rotterdam kan wel raden wie achter de vernieling zitten: “We hebben wel een sterk vermoeden. De teksten die bij ons op het pand staan, zijn eigenlijk dezelfde teksten die we ook hebben gezien op het pand van Roze Kameraden, van de voorzitter.”

- Advertisement -

In de nacht van 21 op 22 augustus werd bij een sportschool brand gesticht en werden leuzen met onder andere doodsbedreigingen op het gebouw gekalkt. De eigenaar van die school is de voorzitter van ‘Roze Kameraden’, de nieuwe supportersvereniging van Feyenoord voor LHBTI+-supporters.

Vermoedelijk voetbalsupporters verantwoordelijk
Het lijkt erop dat deze actie is geclaimd door een zogeheten ’tag’ die erbij is gespoten. Er is namelijk RJK te lezen, dat hoogstwaarschijnlijk staat voor Rotterdamse Jongeren Kern.

“Het heeft waarschijnlijk te maken met LHBTI in het voetbal. LHBTI in het voetbal is nooit een fijne combinatie geweest. Sinds de oprichting van Roze Kameraden, een fanclub voor LHTBI’s die ook fan zijn van Feyenoord, krijgen we heel veel bedreigingen binnen. Dit is weer een voorbeeld daarvan. Dit is de tweede vernieling in Rotterdam die heeft plaatsgevonden rondom dit onderwerp. Het is kennelijk nog een gevoelig onderwerp in Nederland.”

Inmiddels heeft het COC aangifte gedaan voor vernieling, en discriminatie en belediging. Er zijn nog geen verdachten opgepakt voor zover bekend.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...