Evenementen en festivals onder voorwaarden weer toegestaan

Date:

Deel bericht:

Het wordt weer mogelijk om onder voorwaarden meerdaagse evenementen en festivals te organiseren. Dat melden ingewijden aan onder andere NU.nl en de Telegraaf. De voorwaarden die gesteld gaan worden komen uit de bevindingen van Fieldlab Evenementen. Je moet dan denken aan een maximaal percentage van het aantal bezoekers en het coronabewijs die getoond moet worden.

In het programma Goedemorgen Nederland “verklapte” demissionair minister Ingrid van Engelshoven (van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) al dat de cultuur- en evenementensector beter nieuws gaat krijgen dan al is uitgelekt. De sectoren zijn sinds de uitbraak van de pandemie vorig jaar maart stilgelegd. Een hoop bedrijven hebben inmiddels het bijltje moeten neerleggen.

- Advertisement -

Gisteren demonstreerden een groot aantal demonstranten tijdens het protest “Unmute Us” in verschillende plaatsen voor het openstellen van evenementen en festivals. Zij vinden dat het hoog tijd wordt dat er weer plezier gemaakt kan worden en vinden het onterecht dat de kleine groep ongevaccineerden de sectoren blijven stilleggen. In landen als België en Duitsland worden al grote evenementen met tienduizenden bezoekers georganiseerd.

Morgen op de persconferentie worden alle voorwaarden en details van het nieuwe coronabeleid gepresenteerd door Hugo de Jonge en Mark Rutte.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd