maandag, januari 24, 2022
4.5 C
Rotterdam
maandag 24 januari 2022

Jongeren kunnen tot oktober zonder straf een mes inleveren

- advertentie -

Landelijk – Het inleveren van wapens kan nog zeker tot en met oktober zonder straf. Jongeren en ook ouderen die nog in het bezit zijn van messen of een steekwapen kunnen deze nog steeds anoniem in een container bij het plaatselijke politiebureau afgeven zonder dat ze hoeven te vrezen voor een straf. Het kabinet werkt inmiddels aan een wet die het moet gaan verbieden dat minderjarigen met een mes op zak kunnen lopen. 

De huidige wetgeving verbied alleen het dragen van steekwapens als stiletto’s en vlindermessen, maar messen korter dan 28 centimeter zijn dan wel weer toegestaan. Steeds meer jongeren dragen messen bij zich en gebruiken deze ook. Elke dag vinden er in Nederland meerdere steekpartijen plaats, ruzie worden uitgevochten met messen in plaats van met woorden.

Om het bezit van messen onder jongeren te laten afnemen lopen er verschillende lokale acties. Zo organiseren gemeenten speciale weken waarin aandacht wordt besteed voor het inleveren van messen, en wordt er in verschillende steden preventief gefouillieerd door de politie en handhavers. Ook kluisjescontroles en voorlichting op scholen moet het messenbezit over jongeren doen afnemen.

 

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,122VolgersVolg
- advertentie -