Kabinet laat 1,5 meter maatregel los, op meer plekken verplicht coronabewijs

Date:

Deel bericht:

Nederlanders hoeven vanaf zaterdag 25 september geen rekening meer te houden met de anderhalve meter afstandsregel. Het demissionaire kabinet heeft hiertoe besloten nadat er uren over overlegd is geweest in het Catshuis. Tegelijkertijd is ook bekend dat we op meer plekken het coronabewijs moeten gaan tonen. Dit gaat gelden voor de horeca, bioscoop en theaters.

De mondkapjesplicht blijft voorlopig alleen nog in het openbaar vervoer. De NS reageerde tegen de NOS eerder dat de maatregel eigenlijk onhoudbaar is geworden, maar accepteert het beleid als dit nodig is voor de bestrijding van het coronavirus.

- Advertisement -

De horeca reageert verbolgen over het feit dat zij nog steeds gesloten moeten zijn tussen 00.00 en 06.00 uur. Veel ondernemers zitten inmiddels met de handen in het haar en houden het hoofd ondanks de steunpakketten die vaak nog te laat worden betaald door overheid boven water.

Over de evenementensector is nog geen besluit genomen. Het demissionaire kabinet overlegd nog met de sector nadat er afgelopen zaterdag met tienduizenden personen is gedemonstreerd in verschillende steden tijdens het Unmute US protest. Het is bijzonder dat verschillende landen rondom Nederland weer evenementen toestaan, maar in Nederland waar de vaccinatiegraad hoger ligt de branche nog steeds wordt stilgelegd.

Aankomende dinsdag volgt er weer een persconferentie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Dit jaar nog zeker 13.500 huurwoningen naar statushouders

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat er nog dit jaar minimaal 15.300 statushouders voorzien moeten worden van een...

Samenvatting persconferentie dinsdag 2 november: Mondkapje keert terug en coronapas op meer plekken verplicht

Dinsdag 2 november heeft het demissionaire kabinet wederom een persconferentie gehouden omtrent de coronamaatregelen. Er zijn een aantal...

Premier Mark Rutte extra beveiligd, signalen van aanslag of ontvoering vanuit georganiseerde misdaad

Demissionair Premier Mark Rutte wordt extra zwaarbeveiligd na signalen van ontvoering of een aanslag. Dat melden bronnen aan...

Kabinet trekt 15 miljoen euro uit voor steunpakket voor onbenutte evenementen capaciteit

Het kabinet heeft 15 miljoen euro uitgetrokken om organisatoren van evenementen die binnen plaatsvinden zonder vaste zitplaatsen te...