Ministerie van Justitie en Veiligheid afgesloten vanwege grote groep demonstranten

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Turfmarkt is vanwege de veiligheid dinsdagavond een geruime tijd afgesloten geweest doordat demonstranten een lawaaiprotest voor de deur organiseren. Pas rond 21.30 uur konden ambtenaren en journalisten weer naar buiten, de grootste groep betogers was toen voor het pand.

Enkele honderden betogers stonden aan de voorzijde te demonstreren, die demonstratie begon als een lawaaiprotest met pannen en potten, en hadden megafoons en sirenes bij zich. Later riepen de betogers ook leuzen en hadden ze spandoeken bij die verwijzen naar de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de demonstratie die zich op een begeven moment van de voorzijde naar de achterzijde verplaatste werden er ook rookbommen en vuurwerk afgestoken.

- Advertisement -
Foto : Sebastiaan Barel

Er is geen sprake geweest van belaging van journalisten zoals dat in de andere media wel heeft gestaan. Wel stond er van de NOS een satellietwagen en is er uit voorzorg een andere verbinding ingesteld.

Nadat de kabinetsleden het gebouw hadden verlaten, moesten agenten met enige moeite demonstranten op afstand houden. Een van hen sloeg daarbij ook op de auto. Er zouden ook enkele aanhoudingen zijn verricht, maar er is nog niet bekend hoeveel dit er zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...