Ministerie van Justitie en Veiligheid afgesloten vanwege grote groep demonstranten

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Turfmarkt is vanwege de veiligheid dinsdagavond een geruime tijd afgesloten geweest doordat demonstranten een lawaaiprotest voor de deur organiseren. Pas rond 21.30 uur konden ambtenaren en journalisten weer naar buiten, de grootste groep betogers was toen voor het pand.

Enkele honderden betogers stonden aan de voorzijde te demonstreren, die demonstratie begon als een lawaaiprotest met pannen en potten, en hadden megafoons en sirenes bij zich. Later riepen de betogers ook leuzen en hadden ze spandoeken bij die verwijzen naar de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de demonstratie die zich op een begeven moment van de voorzijde naar de achterzijde verplaatste werden er ook rookbommen en vuurwerk afgestoken.

Foto : Sebastiaan Barel
- Advertisement -

Er is geen sprake geweest van belaging van journalisten zoals dat in de andere media wel heeft gestaan. Wel stond er van de NOS een satellietwagen en is er uit voorzorg een andere verbinding ingesteld.

Nadat de kabinetsleden het gebouw hadden verlaten, moesten agenten met enige moeite demonstranten op afstand houden. Een van hen sloeg daarbij ook op de auto. Er zouden ook enkele aanhoudingen zijn verricht, maar er is nog niet bekend hoeveel dit er zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd