Ouderencomplex ontruimd na waterlekkage De Dertienhuizen Krimpen aan de Lek

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan de Lek – De bewoners van een ouderencomplex aan de De Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek zijn dinsdagavond uit hun woningen gehaald nadat er op het dak van het pand een boiler met 200 liter heet water is gaan lekken en hierdoor het water het complex is ingestroomd.

Met waterstofzuigers probeert de brandweer het complex weer droog te krijgen Foto : Remco Gerritsen

Naast het hete water zijn er ook honderden liters koud water naar binnen gestroomd. Het water bedreigd meerdere elektrische installaties in het pand. Om te controleren of dit nog veilig kan werken moet de stroom van het complex worden gehaald. De brandweer heeft hiervoor GRIP 1 gemaakt en krijgt hulp van het Rode Kruis om de mensen te intern te evacueren naar een zaaltje in het complex.

Politieagenten hebben voor een afzetting gezorgd zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. Foto : Remco Gerritsen
- Advertisement -

De brandweer en het elektriciteitsbedrijf gaan onderzoeken hoe veilig de installatie in het pand nog is. Ook wordt er met zorg naar de hoofdaansluiting gekeken, pas als dit is geïnspecteerd kan worden gezegd hoe de nacht moet worden voortgezet.

Foto : Remco Gerritsen

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd