maandag, september 20, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Gemeente in versnelling voor huisvesting statushouders

De gemeente Rotterdam zet versneld in om extra woonruimte te creëren voor statushouders. Het Rijk deed eerder een oproep aan alle Nederlandse gemeenten om inspanning te plegen om statushouders die nu nog in asielzoekerscentra (AZC’s) verblijven, versneld aan woonruimte te helpen. De plekken in de AZC’s zijn nu hard nodig voor de opvang van Afghaanse vluchtelingen.

Op dit moment verblijven landelijk 6000 statushouders in asielzoekerscentra die wachten op woonruimte. Wanneer deze statushouders alsnog met spoed woonruimte kunnen krijgen, wordt er ruimte vrijgemaakt binnen de bestaande asielzoekerscentra waar dan vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

Wethouder Karremans; ’De situatie in Afghanistan is onveilig en beangstigend. Mensen moeten hals over kop hun thuis achter zich laten. Als gemeente voelen wij mee met hen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door met vereende krachten voor statushouders die nu in AZC’s wachten op woonruimte, versneld woonruimte te creëren. Daarmee zorgen we dat er capaciteit vrijkomt in de AZC’s waar de vluchtelingen het beste opgevangen kunnen worden. Wij willen er alles aan doen om te voorkomen dat de mensen die hebben moeten vluchten in de (nood)crisisopvang komen. ‘

Rotterdam heeft voor 2021 een wettelijke taakstelling om 959 statushouders te huisvesten. Dat betreft een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment is 58% van deze nieuwe Rotterdammers al gehuisvest. Begin oktober komt de gemeente met een voorstel op welke wijze en op welke plekken in de stad woonruimte gecreëerd kan worden.

Related Articles

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

0
Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

0
Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127 [...]

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg