Gemeente in versnelling voor huisvesting statushouders

Date:

Deel bericht:

De gemeente Rotterdam zet versneld in om extra woonruimte te creëren voor statushouders. Het Rijk deed eerder een oproep aan alle Nederlandse gemeenten om inspanning te plegen om statushouders die nu nog in asielzoekerscentra (AZC’s) verblijven, versneld aan woonruimte te helpen. De plekken in de AZC’s zijn nu hard nodig voor de opvang van Afghaanse vluchtelingen.

Op dit moment verblijven landelijk 6000 statushouders in asielzoekerscentra die wachten op woonruimte. Wanneer deze statushouders alsnog met spoed woonruimte kunnen krijgen, wordt er ruimte vrijgemaakt binnen de bestaande asielzoekerscentra waar dan vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

- Advertisement -

Wethouder Karremans; ’De situatie in Afghanistan is onveilig en beangstigend. Mensen moeten hals over kop hun thuis achter zich laten. Als gemeente voelen wij mee met hen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door met vereende krachten voor statushouders die nu in AZC’s wachten op woonruimte, versneld woonruimte te creëren. Daarmee zorgen we dat er capaciteit vrijkomt in de AZC’s waar de vluchtelingen het beste opgevangen kunnen worden. Wij willen er alles aan doen om te voorkomen dat de mensen die hebben moeten vluchten in de (nood)crisisopvang komen. ‘

Rotterdam heeft voor 2021 een wettelijke taakstelling om 959 statushouders te huisvesten. Dat betreft een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment is 58% van deze nieuwe Rotterdammers al gehuisvest. Begin oktober komt de gemeente met een voorstel op welke wijze en op welke plekken in de stad woonruimte gecreëerd kan worden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Lading van vuilniswagen vliegt in de brand Anatole Franceplaats Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 1 maart rond 15.35 uur is er brand uitgebroken in een vuilniswagen aan de Anatole...