Gemeente in versnelling voor huisvesting statushouders

Date:

Deel bericht:

De gemeente Rotterdam zet versneld in om extra woonruimte te creëren voor statushouders. Het Rijk deed eerder een oproep aan alle Nederlandse gemeenten om inspanning te plegen om statushouders die nu nog in asielzoekerscentra (AZC’s) verblijven, versneld aan woonruimte te helpen. De plekken in de AZC’s zijn nu hard nodig voor de opvang van Afghaanse vluchtelingen.

Op dit moment verblijven landelijk 6000 statushouders in asielzoekerscentra die wachten op woonruimte. Wanneer deze statushouders alsnog met spoed woonruimte kunnen krijgen, wordt er ruimte vrijgemaakt binnen de bestaande asielzoekerscentra waar dan vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

- Advertisement -

Wethouder Karremans; ’De situatie in Afghanistan is onveilig en beangstigend. Mensen moeten hals over kop hun thuis achter zich laten. Als gemeente voelen wij mee met hen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door met vereende krachten voor statushouders die nu in AZC’s wachten op woonruimte, versneld woonruimte te creëren. Daarmee zorgen we dat er capaciteit vrijkomt in de AZC’s waar de vluchtelingen het beste opgevangen kunnen worden. Wij willen er alles aan doen om te voorkomen dat de mensen die hebben moeten vluchten in de (nood)crisisopvang komen. ‘

Rotterdam heeft voor 2021 een wettelijke taakstelling om 959 statushouders te huisvesten. Dat betreft een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment is 58% van deze nieuwe Rotterdammers al gehuisvest. Begin oktober komt de gemeente met een voorstel op welke wijze en op welke plekken in de stad woonruimte gecreëerd kan worden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...