Drugspanden opgerold en meerdere aanhoudingen aan Mijnsherenlaan in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdag 10 september heeft de politie twee drugspanden aan de Mijnsherenlaan opgerold en hierbij meerdere aanhoudingen verricht. Dit maakte de politie gisteravond bekend.

Na observaties van een pand werd al gauw duidelijk dat er veel bedrijvigheid was. Mensen liepen in en uit met tassen, hingen rond of verdwenen dan plots in een portiek verderop in de straat.

- Advertisement -

Klein half miljoen aan contant geld
Twee mannen die vanuit de woning in een auto stapten met een flink gevulde boodschappentas kregen op de Polslandstraat een stopteken. De bijrijder stapte uit, maar de bestuurder reed weg voor ze hem konden controleren.

Op de Katendrechtse Lagedijk moest hij zich alsnog gewonnen geven. In de auto vonden de agenten ruim 400.000 euro aan contanten. Beide inzittenden, een Rotterdammer van 51 en een 35-jarige Spanjaard, zijn aangehouden op verdenking van witwassen. De auto is in beslag genomen.

Boodschappentas met 300.000 euro
Een derde man die de woning verliet met een verdacht gevulde tas en daarmee richting het Mijnsherenplein liep werd daar onderschept. Met bijna 300.000 euro aan bankbiljetten onder zijn arm werd ook deze 46-jarige man uit Venray aangehouden. Tijdens de fouillering vonden agenten nog eens bijna 2000 euro in zijn kleding.

Niet veel later zag het team hoe een 33-jarige Belg uit de woning kwam met een tas die hij in zijn auto gooide. Hij en zijn 33-jarige Franse bijrijdster werden gearresteerd voor ze weg konden rijden. De tas bleek een flinke hoeveelheid cocaïne te bevatten. Ook de 31-jarige Albanees die net na de Belg naar buiten kwam en in een auto wilde stappen werd ingerekend. Beide auto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Inval
Na deze arrestaties gingen agenten over tot een inval van het pand. In het portiek troffen ze een 41-jarige Rotterdammer aan die net uit het appartement kwam. Hij werd direct aangehouden. Binnen werden diverse spullen aangetroffen voor het verwerken en verpakken van drugs. Ook een vuurwapen, nog enkele tienduizenden euro’s in contanten en een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen en in beslag genomen.

Op de vlucht
Met toestemming van de rechter-commissaris werden ook de twee andere adressen waar de verdachten in en uitliepen doorzocht, en ook daar werd productiemateriaal, geld en drugs gevonden.

Waar bij de eerste twee adressen niemand thuis was, klonk bij het openslaan van de voordeur van het derde adres een oorverdovend glasgerinkel aan de achterkant. Drie aanwezige mannen waren door de ruit van de achterdeur de tuin in gevlucht, om via de achterdeur, woning en voordeur van een hevig geschrokken omwonende weg te vluchten.

Ver kwamen ze niet: op de Pleinweg werden de Albanezen van 28, 27 en 25 jaar opgevangen door agenten en alsnog aangehouden. De 25-jarige man had behoorlijke snijwonden opgelopen door het scherpe glas en is voor hechtingen naar het ziekenhuis gebracht voor hij is ingesloten.

Voorarrest voor acht verdachten verlengd
Maandag zijn de verdachten getoetst door de Rechter-Commissaris. Die besliste dat acht verdachten langer blijven vastzitten. De 33-vrouw en de 31-jarige Albanees zijn heengezonden en mogen het onderzoek in vrijheid afwachten. De man heeft ook zijn auto weer teruggekregen. Het gemeentebestuur is een procedure gestart om te zien of de drie panden gesloten kunnen worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...