Nederlander overlijdt op Belgisch festival; waarschuwing voor type XTC

Date:

Deel bericht:

België – In het Belgische Houthalen-Helchteren is op een festival een Nederland (54) komen te overlijden. Uit voorzorg waarschuwt het Parket (Belgische OM) voor het soort XTC-pillen dat de man op zak had.

De man had het festival Extrema Outdoor bezocht toen hij ’s avonds plots onwel werd. De man moest worden gereanimeerd en werd daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later is komen te overlijden.

- Advertisement -

De Belgische autoriteiten onderzoeken de doodsoorzaak van de man. Er is bekend gemaakt dat de man meerdere pillen op zak had met twee P’s erop gedrukt. De pillen staan bekend als “Philippe Plein”-XTC en hebben een twee keer zo hoge MDMA-waarde als ‘gebruikelijke’ XTC-pillen.

Mede door de hoge MDMA-waarde waarschuwt het Beglische Parket voor deze pillen. Ze laten weten dat de waarden potentieel fataal kunnen zijn. Of de Nederlander hierdoor is komen te overlijden, moet nog worden bevestigd.

- Advertisement -

Gerelateerd