Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel / Rotterdam – Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300 bekeuringen ontvangen tijdens een grootschalige Openbaar Vervoer controle op het metrostation Capelsebrug. Handhavers en de politie hadden een grootschalige controle opgezet om te controleren op het gebruik van mondkapjes en zwartrijden. Dat niet iedereen de regels naleeft bleek wel uit het bizarre aantal bekeuringen.

De man werd aangehouden nadat hij niet luisterde om het gebied te verlaten

Handhavers van de RET schreven al bijna 300 euro bekeuringen uit, een aantal van de gecontroleerde personen kregen meerdere bekeuringen. Vooral het niet, of niet correct dragen van een mondkapje werd flink genegeerd. Een ruime meerderheid van de bekeuringen werd voor het mondkapje uitgedeeld.

- Advertisement -
Controleurs schrijven bekeuring uit voor het niet dragen van een mondkapje

Reizigers wisten niet wat hen overkwam op het metrostation. Een heel leger aan Handhavers van de RET en de politie zorgden voor een totale controle in de metrostellen. Iedereen die zich niet hield aan de voorschriften werden uit de metro gehaald. Een aantal jongeren waren wat minder sportief en hebben flink wat onrust veroorzaakt. Één van de jongeren is door de agenten aangehouden nadat hij weer terug keerde naar het metrostation waar hem dit eerder was verboden.

De vrouw kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een mondkapje

Het gebruik van mondkapjes is ook na volgende week in de rijtuigen verplicht. Het mondkapje mag op de stations wel af. Hier hebben de handhavers vandaag ook voor gewaarschuwd.

Tijdens de controles bleek ook dat een aantal reizigers nog boetes open hadden staan. Het is nog niet bekend hoe hoog de bedragen zijn geweest.

Geen identiteitsbewijs en het niet dragen van een mondkapje leverde meerdere boetes op

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...

Man zwaargewond na botsing tegen boom Westdijk Dirksland

Dirksland - Een man is woensdagavond 6 december ernstig gewond geraakt door een éénzijdig ongeval op de Westdijk...

Kinderfietsje naast sloot aangetroffen Couwenhoekseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 5 december hebben hulpdiensten een zoekactie georganiseerd, nadat een kinderfietsje werd aangetroffen...

Politie verricht urenlang onderzoek tijdens reconstructie dodelijk ongeluk Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - Zondagochtend 3 december heeft de Politie een reconstructie-onderzoek uitgevoerd op de Maasboulevard. Hiervoor was de weg...