Nederland wil in strijd tegen witwassen limiet aan cash betaling

Date:

Share post:

- Advertisement -

De demissionair minister Hoekstra (Financiën) heeft namens Nederland een verzoek ingediend om een limiet in te stellen voor een maximum aan cashbetalingen. Nog altijd wordt er via het criminele circuit veel geld witgewassen door voor grote sommen aan geld luxe goederen aan te schaffen. Vooral het 500 euro biljet wordt hier veel voor gebruikt.

Hoekstra diende het voorstel samen met België, Frankrijk, Italië en Spanje in bij de Europese Commissie, in het voorstel staat het verzoek om tot maximaal 5000 euro contant te laten afrekenen. In Nederland zou Hoekstra zelfs een bedrag van maximaal 3000 euro willen invoeren. Ook wil hij dat het 500 euro biljet geleidelijk uit de roulatie wordt genomen. Hiervan zijn er nog zeker 400 miljoen stuks van in omloop. Ze worden al een geruime tijd niet meer gedrukt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd