Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

Date:

Share post:

- Advertisement -

Alphen aan den Rijn – De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor het verstrekken van valse vaccinatieregistraties. De man wordt ervan verdacht valse QR-codes te hebben aangemaakt waardoor mensen toegang konden krijgen tot evenementen of andere faciliteiten. De GGD GHOR meldt dat het niet alleen om de man uit Alphen aan den Rijn gaat. Er zitten meerdere mensen vast, om hoeveel het gaat is nog niet bekend.

De GGD GHOR doet verder geen mededelingen over de wijze van misbruik.  ‘Wij tolereren niet dat medewerkers hun werkzaamheden bij de GGD of in het landelijk callcentrum misbruiken voor het plegen van fraude’, aldus een woordvoerder tegen Omroep West. De GGD heeft extra protocollen toegepast om herhaling proberen te voorkomen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd