maandag, oktober 18, 2021
14.9 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt een fly-over die de bestaande A16 verbindt met de A16 Rotterdam. Over de nogal bijzondere bouwmethode is veel te vertellen. Daarom heeft het project de maand oktober uitgeroepen tot de ‘Maand van het Terbregseplein’.

Er wordt een, voor Nederlandse begrippen, bijzondere bouwmethode toegepast: de Incremental Launching Method (ILM). Op deze manier wordt, zonder het verkeer te hinderen, in totaal zo’n 800 meter wegdek (400 meter per rijrichting) in delen over het bestaande weggennet ‘gelanceerd’ om de verbinding te maken met de bestaande A16. Alhoewel het niet de eerste keer is dat in Nederland deze werkwijze wordt toegepast, heeft het Terbregseplein een primeur met het schuiven over een snelweg die al in gebruik is. In 2023 moet het lanceren klaar zijn. Dan start de zogenoemde afbouwperiode; het aanbrengen van asfalt, belijning, verlichting en de geleiderails.

© RWS Sjaak Boot Photography

Maand van het Terbregseplein

Over de bouwmethode van de fly-over bij het Terbregseplein is veel te vertellen. Om de omgeving en andere geïnteresseerden te informeren organiseert Rijkswaterstaat samen met bouwcombinatie De Groene Boog de ‘Maand van het Terbregseplein’. Tijdens deze maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals een themalezing over de bouw van de fly-over. Ook is het mogelijk een bezoek aan de bouwplaats te brengen op de fiets met een voorlichter of met een bustour. En uiteraard is mogelijk om het informatiecentrum de Expo A16 Rotterdam te bezoeken.

Meer informatie?

Op de website www.a16rotterdam.nl/maandvanhetterbregseplein is het actuele programma te vinden en meer informatie over het Terbregseplein. Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten is aanmelden verplicht. In verband met de coronamaatregelen zijn er per activiteit een beperkt aantal plekken. Dus vol is helaas echt vol.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Related Articles

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Jongen raakt hand kwijt na ongeluk met vuurwerk Veerman Spijkenisse

0
Spijkenisse - Een jongen is maandagmiddag door een ongeluk met vuurwerk zijn hand kwijtgeraakt. Het...

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

0
Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen [...]

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet [...]

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande [...]

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R.

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R. [...]

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg