Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

Date:

Deel bericht:

Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt een fly-over die de bestaande A16 verbindt met de A16 Rotterdam. Over de nogal bijzondere bouwmethode is veel te vertellen. Daarom heeft het project de maand oktober uitgeroepen tot de ‘Maand van het Terbregseplein’.

Er wordt een, voor Nederlandse begrippen, bijzondere bouwmethode toegepast: de Incremental Launching Method (ILM). Op deze manier wordt, zonder het verkeer te hinderen, in totaal zo’n 800 meter wegdek (400 meter per rijrichting) in delen over het bestaande weggennet ‘gelanceerd’ om de verbinding te maken met de bestaande A16. Alhoewel het niet de eerste keer is dat in Nederland deze werkwijze wordt toegepast, heeft het Terbregseplein een primeur met het schuiven over een snelweg die al in gebruik is. In 2023 moet het lanceren klaar zijn. Dan start de zogenoemde afbouwperiode; het aanbrengen van asfalt, belijning, verlichting en de geleiderails.

- Advertisement -
© RWS Sjaak Boot Photography

Maand van het Terbregseplein

Over de bouwmethode van de fly-over bij het Terbregseplein is veel te vertellen. Om de omgeving en andere geïnteresseerden te informeren organiseert Rijkswaterstaat samen met bouwcombinatie De Groene Boog de ‘Maand van het Terbregseplein’. Tijdens deze maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals een themalezing over de bouw van de fly-over. Ook is het mogelijk een bezoek aan de bouwplaats te brengen op de fiets met een voorlichter of met een bustour. En uiteraard is mogelijk om het informatiecentrum de Expo A16 Rotterdam te bezoeken.

Meer informatie?

Op de website www.a16rotterdam.nl/maandvanhetterbregseplein is het actuele programma te vinden en meer informatie over het Terbregseplein. Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten is aanmelden verplicht. In verband met de coronamaatregelen zijn er per activiteit een beperkt aantal plekken. Dus vol is helaas echt vol.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto botst frontaal op boom President Rooseveltweg Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur hard op een...

Drie gewonden na brand in woning Blaauwstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een brand in een woning aan de Blaauwstraat in Rotterdam - Het Lage Land zijn...

Door raam gegooid explosief ontploft op bed Klarinet Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht is op de Klarinet in Rotterdam-Zevenkamp een explosief door een raam van een woning...

Opnieuw explosie bij woning Jacques Dutilhweg Rotterdam

Rotterdam - Voor de tweede nacht op rij is er afgelopen nacht een explosief tot ontploffing gebracht bij...