Diergaarde Blijdorp is uit de geldzorgen, toekomst ziet er weer gezond uit

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp is uit de financiële problemen die waren ontstaan door de coronacrisis. Het lijkt erop dat de jaarlijkse subsidie die mogelijk noodzakelijk was om de Diergaarde financieel gezond te houden niet nodig is. De diergaarde kwam door de sluiting van de dierentuin in strijd tegen het coronavirus in een lastige positie terecht.

De gemeente Rotterdam wist de diergaarde met een noodlening van 10 miljoen euro overeind te houden. De diergaarde verloor miljoenen euro’s aan inkomsten doordat de vaste bezoekers een abonnement opzegden en het park gesloten was voor bezoekers. Ook de langdurige sluiting van de horeca sloeg een gat in het financiële budget. Tientallen werknemers moesten het park noodgedwongen verlaten.

- Advertisement -

De gemeente heeft nog een huisrekenmeester ingeschakeld. Deze zal nagaan of de herstructurering bij Diergaarde Blijdorp voldoende is geweest. Wethouder Karremans heeft laten weten als blijkt dat na het berekenen er toch een subsidie nodig is er alsnog een voorstel zal volgen.

Bron : MediaPartner Dagblad010

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd