Hek van politie afgesloten met slot, grote plofkraak in centrum Alkmaar

Date:

Share post:

- Advertisement -

Alkmaar – Een grote plofkraak in het centrum van Alkmaar heeft afgelopen nacht rond 03.00 uur voor een enorme ravage gezorgd. De plofkraak gebeurde bij een telecomwinkel aan de Achterstraat waar een pinautomaat in gevestigd was. Door de gigantische explosie ligt de straat bezaaid met glas van de puien.

De politie kon na het incident niet direct uitrukken, toen zij het politiebureau wilden uitrijden bleek het toegangshek afgesloten te zijn met een kettingslot. De politie houdt er rekening mee dat deze mogelijk is geplaatst door handlangers.

De verdachten zijn na de plofkraak gevlucht op een scooter. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. Enkele woningen werden na de plofkraak ontruimd omdat er nog explosieven lagen die mogelijk niet waren afgegaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse gekomen.

Door de plofkraak hebben een groot aantal winkels en woningen forse schade opgelopen. Het opruimen van de rommel en het noodherstel van de winkels en woningen zullen nog de gehele dag duren.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd