79 bekeuringen en man met vuurwapen in broeksband bij grote controle Rotterdam Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een zeer grote integrale controleactie heeft vrijdag weer de nodige resultaten opgeleverd. Rondom de President Rooseveltweg werd er met scanauto’s, en motoren van de politie ingezet op misstanden in het verkeer en ondermijning.

Diverse partijen waaronder de verkeerspolitie, Douane, handhaving, de RDW en de belastingdienst sloten zich bij de controle die georganiseerd werd door de politie Basisteam IJsselland aan. Ondanks dat er op deze plek regelmatig wordt gecontroleerd bleek ook vrijdagavond de controle weer niet voor niets te zijn. 79 personen werden op de bon geslingerd en een man die nog gezocht werd voor poging moord/doodslag werd opgepakt.

- Advertisement -

De politie hield onder andere 17 scooterrijders aan, die het na alle controles nog steeds niet weten dat het fietspad van het Schout Bontenbalpad die loopt vanaf het Wartburg College en Oud Verlaat verboden is voor brommerrijders. De scooterrijders konden naast het ontvangen van een bekeuring ook gelijk langs de rollerbank. Diverse scooters werden in beslag genomen of kregen een wok-melding omdat de constructiesnelheid werd overschreden. Één van de scooters reed zelfs 85km/u.

Er zijn gedurende de middag en avond drie aanhoudingen verricht. Één van de aanhoudingen was een man die werd gezocht, hij bleek bij zijn aanhouding een vuurwapen in zijn broeksband te hebben zitten. De man werd herkend door de wijkagent en is ingesloten omdat hij nog gesignaleerd stond als verdachte voor moord/doodslag.

Naast de resultaten van de politie haalde de belastingdienst ook een aantal mensen van de weg. Zij hebben bijna 7000 euro aan belastingschuld geïnd. De Douane scande diverse voertuigen op verborgen ruimtes. Tijdens de controle is er ook onderzoek gedaan in een garagebox in Nesselande. Hier bleek een flinke hoeveelheid lachgas aanwezig te zijn om te verhandelen. De gemeente gaat hier bestuurlijk op handhaven.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....