woensdag, oktober 20, 2021
15.3 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

79 bekeuringen en man met vuurwapen in broeksband bij grote controle Rotterdam Ommoord

Rotterdam – Een zeer grote integrale controleactie heeft vrijdag weer de nodige resultaten opgeleverd. Rondom de President Rooseveltweg werd er met scanauto’s, en motoren van de politie ingezet op misstanden in het verkeer en ondermijning.

Diverse partijen waaronder de verkeerspolitie, Douane, handhaving, de RDW en de belastingdienst sloten zich bij de controle die georganiseerd werd door de politie Basisteam IJsselland aan. Ondanks dat er op deze plek regelmatig wordt gecontroleerd bleek ook vrijdagavond de controle weer niet voor niets te zijn. 79 personen werden op de bon geslingerd en een man die nog gezocht werd voor poging moord/doodslag werd opgepakt.

De politie hield onder andere 17 scooterrijders aan, die het na alle controles nog steeds niet weten dat het fietspad van het Schout Bontenbalpad die loopt vanaf het Wartburg College en Oud Verlaat verboden is voor brommerrijders. De scooterrijders konden naast het ontvangen van een bekeuring ook gelijk langs de rollerbank. Diverse scooters werden in beslag genomen of kregen een wok-melding omdat de constructiesnelheid werd overschreden. Één van de scooters reed zelfs 85km/u.

Er zijn gedurende de middag en avond drie aanhoudingen verricht. Één van de aanhoudingen was een man die werd gezocht, hij bleek bij zijn aanhouding een vuurwapen in zijn broeksband te hebben zitten. De man werd herkend door de wijkagent en is ingesloten omdat hij nog gesignaleerd stond als verdachte voor moord/doodslag.

Naast de resultaten van de politie haalde de belastingdienst ook een aantal mensen van de weg. Zij hebben bijna 7000 euro aan belastingschuld geïnd. De Douane scande diverse voertuigen op verborgen ruimtes. Tijdens de controle is er ook onderzoek gedaan in een garagebox in Nesselande. Hier bleek een flinke hoeveelheid lachgas aanwezig te zijn om te verhandelen. De gemeente gaat hier bestuurlijk op handhaven.

Related Articles

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Beroving was aanleiding voor dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 11 oktober werd doodgescohten in de wijk...

Dit is de mooiste raamdecoratie voor je slaapkamer

0
In de zoektocht naar nieuwe decoratie voor de slaapkamer zul je ontdekken dat je heel...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg