Protestmars in Den Haag tegen coronapas

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Zaterdagmiddag 25 september heeft een duizendtal betogers een protestmars gelopen in de Haagse binnenstad. Dit vanwege de invoering van de ‘coronapas’.

De demonstratie was georganiseerd door Nederland in Opstand, verantwoordelijk voor meer protesten tegen de coronamaatregelen. Ook FvD-leider Thierry Baudet was voor de mars aanwezig om de aanwezige actievoerders toe te spreken.

Artikel gaat verder onder foto

Volgens Baudet gaat deze maatregel de ‘samenleving splijten’

Vanwege verkeersdrukte liep de planning iets uit en startte de mars een half uur later dan gepland. Om half een liep de groep door de binnenstad, en passeerde onder andere de Hofvijver en Plein 1813. Hierna eindigde de groep weer op het startpunt: het Malieveld.

Coronatoegangsbewijs
De protestmars is opgezet vanwege de invoering van de ‘coronapas’, of het coronatoegangsbewijs. Vanaf vandaag moeten mensen kunnen aantonen dat zij gevaccineerd of getest zijn, of dat zijn recentelijk hersteld zijn van corona, om toegang te krijgen tot (de meeste) horeca of evenementen.

Volgens de actievoerders is dit toegangsbewijs discriminerend, omdat het mensen uitsluit die zich niet willen laten vaccineren. Ook vinden zij dat de maatregelen het vaccineren afdwingt bij mensen die nog geen prik hebben gehaald.

De demonstratie is verder rustig verlopen. De sfeer was gemoedelijk en aanwijzingen van de politie werden opgevolgd.

- Advertisement -

Gerelateerd