Autokrakers slaan weer toe in Rotterdam Nesselande, compleet dashboard verwijderd

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben autokrakers opnieuw toegeslagen in de wijk Rotterdam-Nesselande. Van meerdere BMW’s werd de ruit ingeslagen en zijn er specifieke onderdelen waaronder het stuur, de kilometerteller en het multimediasysteem gestolen.

Het is een nieuwe trend, waarbij er wordt ingebroken in auto’s om vervolgens een spoor van vernielingen achter te laten. De dievengilde vermoedelijk Oost-Europeanen zoeken op bestelling naar onderdelen van specifieke voertuigen. Wat er met de onderdelen gebeurd is niet bekend, maar vermoedelijk worden auto’s in het buitenland die schade hebben opgelopen ermee opgelapt.

- Advertisement -

De laatste paar weken is er bij 10-15 auto’s ingebroken en zijn er diverse onderdelen gestolen. De schade loopt vaak in de duizenden tot tienduizenden euro’s. Omdat het om vrij nieuwe auto’s gaat, is het herstel vaak verzekeringswerk.

Auke Bergsma van buurtpreventie Nesselande hoopt dat er camera’s komen op de uitvalswegen in de wijk. Op deze manier hoeft niet de hele wijk met camera’s volgehangen te worden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...