Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

Date:

Deel bericht:

Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: “Sinds het begin van de coronacrisis heeft er in de ochtenduren niet zoveel file gestaan als deze ochtend.”

Tijdens de piek stond er 257 kilometers aan file op de snelwegen. Dit is gedurende de ochtenduren tijdens het uitbreken van de coronacrisis niet eerder voorgekomen.

- Advertisement -

De eerste files ontstonden rond zeven uur en om kwart voor acht werd de honderd kilometer grens doorbroken. De piek lag rond negen uur met 257 kilometer file. Hierna nam het aantal files en de lengte hiervan snel af. Ter vergelijking, in 2019 lag de gemiddelde dinsdagochtendpiek rond de 350 kilometer.

Ongevallen
De meeste vertraging werd veroorzaakt door een ongeval op de A27 bij Lexmond. Richting Utrecht ontstond hierdoor een lange file. Verkeer werd daarom vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15 en de A2. De afhandeling van het ongeval nam het grootste deel van de ochtendspits in beslag.

Ook op de A28 richting Amersfoort stond een lange file. Tussen Strand Nulde en Nijkerk was de weg dicht vanwege een ongeval met een motorrijder. Verkeer werd hier over de vluchtstrook geleid. Omdat er ook op de A1 file stond, moest het verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek over de A50 en A12 omgeleid worden. Ook dit leverde de nodige vertraging op.

Werkzaamheden A12
De werkzaamheden op de A12 gaven ook hinder. De omleidingsroute naar Den Haag via de A2 en de A4 was het grootste gedeelte van de ochtendspits goed begaanbaar. Op de route richting Rotterdam via de A27 en A15 was het aanzienlijk drukker. Dit leidde tot vertraging.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie is woninginbreker te slim af via ‘Find my iPhone’ na diefstal iPad Frank van Borselenstraat Rotterdam

Rotterdam – Eerder vandaag vond een opmerkelijke inbraak plaats op de Feijenoorddijk. Een inbreker wist ongezien een woning...

Buurtbewoners geschrokken na ontploffing handgranaat Vlinderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagnacht 15 juli rond 3.40 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de...

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...