woensdag, oktober 20, 2021
15.3 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Dordtenaar (73) veroordeeld tot 2 weken celstraf voor plaatsen ophangingsfilmpje

Dordrecht – Een 73-jarige Dordtenaar is gisteren door de Haagse politierechter veroordeeld tot veertien dagen cel. Hij had in een Telegram-groep een filmpje geplaatst waarin demissionair premier Rutte, demissionair minister De Jonge en OMT-voorzitter Van Dissel werden getoond met een strop om hun nek.

Het filmpje – een zelfgemaakte filmmontage – plaatste de man afgelopen mei in een Telegram-groep met duizenden leden. Van Dissel, De Jonge en Rutte werden hierin getoond met een strop om hun nek. Aan het einde van het beeld verscheen de tekst: “Eindelijk hun verdiende straf! Van harte gefeliciteerd, Joost en familie! Dit toekomstige cadeau is voor jouw!”

Spijt
Op zitting bleek dat de man veel spijt had van de bedreiging: “Ik ben zo stom geweest om mee te gaan in die stroom van reacties. Ik ben te veel alleen en dan sla ik wegen in die niet goed voor me zijn. Achteraf gezien had ik dit nooit moeten doen.”

De politierechter had begrip voor de persoonlijke situatie van de verdachte. “Maar dit is echt een buitencategorie bedreiging. En ik ben het met de officier eens dat hier een gevangenisstraf op moet volgen.”

Twee weken celstraf
Hij veroordeelde de Dordtenaar tot veertien dagen cel, conform de eis van de officier. Omdat de man al zolang in voorarrest had gezeten, hoefde hij van de rechter niet meer terug de cel in. Hij maakte aan het einde nog zijn excuses richting Van Dissel en de vertegenwoordigers van het RIVM die ook op zitting aanwezig waren.

Related Articles

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Beroving was aanleiding voor dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 11 oktober werd doodgescohten in de wijk...

Dit is de mooiste raamdecoratie voor je slaapkamer

0
In de zoektocht naar nieuwe decoratie voor de slaapkamer zul je ontdekken dat je heel...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg