Dordtenaar (73) veroordeeld tot 2 weken celstraf voor plaatsen ophangingsfilmpje

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – Een 73-jarige Dordtenaar is gisteren door de Haagse politierechter veroordeeld tot veertien dagen cel. Hij had in een Telegram-groep een filmpje geplaatst waarin demissionair premier Rutte, demissionair minister De Jonge en OMT-voorzitter Van Dissel werden getoond met een strop om hun nek.

Het filmpje – een zelfgemaakte filmmontage – plaatste de man afgelopen mei in een Telegram-groep met duizenden leden. Van Dissel, De Jonge en Rutte werden hierin getoond met een strop om hun nek. Aan het einde van het beeld verscheen de tekst: “Eindelijk hun verdiende straf! Van harte gefeliciteerd, Joost en familie! Dit toekomstige cadeau is voor jouw!”

- Advertisement -

Spijt
Op zitting bleek dat de man veel spijt had van de bedreiging: “Ik ben zo stom geweest om mee te gaan in die stroom van reacties. Ik ben te veel alleen en dan sla ik wegen in die niet goed voor me zijn. Achteraf gezien had ik dit nooit moeten doen.”

De politierechter had begrip voor de persoonlijke situatie van de verdachte. “Maar dit is echt een buitencategorie bedreiging. En ik ben het met de officier eens dat hier een gevangenisstraf op moet volgen.”

Twee weken celstraf
Hij veroordeelde de Dordtenaar tot veertien dagen cel, conform de eis van de officier. Omdat de man al zolang in voorarrest had gezeten, hoefde hij van de rechter niet meer terug de cel in. Hij maakte aan het einde nog zijn excuses richting Van Dissel en de vertegenwoordigers van het RIVM die ook op zitting aanwezig waren.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...