Man aangehouden voor brandstichting Binnenhof Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – De politie heeft donderdagavond op het Binnenhof een verwarde man aangehouden, de man had kort daarvoor op meerdere plekken op het Binnenhof brand gesticht. De man stak onder andere een deur in brand bij de ingang van de Raad van State.

De man had op meerdere plekken flessen met brandbare vloeistof aangestoken. Ook wilde hij zichzelf iets aan doen. Een aantal deuren van hout liepen door de branden forse schade op, maar overslag naar binnen is voorkomen.

De man is door de politie en de Koninklijke Marechaussee aangehouden. Bij de aanhouding van de man raakte een agent lichtgewond toen deze de brandbare vloeistof in zijn gezicht kreeg gegooid. De politie heeft bekend gemaakt dat de dader een bekende is bij de politie.

Vanwege de brand is het Binnenhof korte tijd ontruimd geweest, inmiddels is een gedeelte weer vrijgegeven. De politie is een onderzoek gestart en heeft het Binnenhof als een plaats delict aangemerkt. Dit houdt in dat het niet is toegestaan om het plein voor het Binnenhof op die plek te betreden.

© Sebastiaan Barel
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd