Man aangehouden voor brandstichting Binnenhof Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie heeft donderdagavond op het Binnenhof een verwarde man aangehouden, de man had kort daarvoor op meerdere plekken op het Binnenhof brand gesticht. De man stak onder andere een deur in brand bij de ingang van de Raad van State.

- Advertisement -

De man had op meerdere plekken flessen met brandbare vloeistof aangestoken. Ook wilde hij zichzelf iets aan doen. Een aantal deuren van hout liepen door de branden forse schade op, maar overslag naar binnen is voorkomen.

De man is door de politie en de Koninklijke Marechaussee aangehouden. Bij de aanhouding van de man raakte een agent lichtgewond toen deze de brandbare vloeistof in zijn gezicht kreeg gegooid. De politie heeft bekend gemaakt dat de dader een bekende is bij de politie.

Vanwege de brand is het Binnenhof korte tijd ontruimd geweest, inmiddels is een gedeelte weer vrijgegeven. De politie is een onderzoek gestart en heeft het Binnenhof als een plaats delict aangemerkt. Dit houdt in dat het niet is toegestaan om het plein voor het Binnenhof op die plek te betreden.

© Sebastiaan Barel
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...